Τι λένε οι πρόσφυγες που πήρε μαζί του ο Πάπας στη Ρώμη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενσωματώνονται σταδιακά οι δώδεκα πρόσφυγες που πριν από περίπου δύο εβδομάδες ταξίδεψαν στη Ρώμη μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

571de6fb1dc524c5388b4739

Οι πρόσφυγες μένουν σε κέντρο φιλοξενίας στη Ρώμη, έχουν ξεκινήσει μαθήματα ιταλικών και δύο εξ’ αυτών μίλησαν στο BBC για το νέο τους ξεκίνημα.

Η Nour Issa, μια από τις πρόσφυγες που ταξίδεψαν στη Ρώμη αναφέρει στο BBC: «είναι πολύ δύσκολο για εμάς, γιατί δεν είμαστε ούτε με το συριακό σύστημα, ούτε με τους Ισλαμιστές. Γι’ αυτό έπρεπε να φύγουμε από τη Συρία. Ήμασταν στον καταυλισμό της Λέσβου και το προηγούμενο βράδυ της άφιξης του Πάπα, ήρθαν και πήραν συνεντεύξεις από αρκετές οικογένειες. Μας είπα μετά, ετοιμαστείτε, θα φύγετε μαζί με τον Πάπα. Σοκαριστήκαμε, ήταν σαν όνειρο. Ήταν σοκ για ‘μένα, δεν ήμασταν συνηθισμένοι στα media. Τώρα, είμαστε διάσημοι».

Ο Hassan, άλλος πρόσφυγας ο οποίος ταξίδεψε στη Ρώμη λέει: «κάποια στιγμή, έπρεπε να πάρω μία απόφαση, να δραπετεύσω από τη Συρία, γιατί ήθελα να σώσω την οικογένειά μου και να μείνουμε μακριά από τους τρομοκράτες».

Οι δύο πρόσφυγες που μίλησαν στην κάμερα του BBC έχω ήδη καταθέσει αίτηση για την παροχή ασύλου.


Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…