Newsroom

Newsroom

Τι λέει η ασθενής για τα συμπτώματα περικαρδίτιδας μετά τον εμβόλιο της Pfizer

Την περιπέτειά της με την εμφάνιση περικαρδίτιδας μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer περιέγραψε η γυναίκα που αποτελεί και το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό

5212329 1

.«Από την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν τα συμπτώματα. Ξεκίνησε ο πυρετός, η κατάπτωση, ο πόνος, η μυαλγία και καταλήξαμε στον οξύ πόνο με ένα έντονο ταυτόχρονο κάψιμο στο στήθος το οποίο παρέπεμπε ότι υπήρχε πιθανότητα εμφράγματος» υποστήριξε η ασθενής στο Mega.

Ο έντονος πόνος στο στήθος και η δυσχέρεια στην αναπνοή την οδήγησαν στα επείγοντα του Ωνάσειου. Η ασθενής επέστρεψε σπίτι της με την κατάλληλη αγωγή ενώ, η ιατρική της παρακολούθηση θα είναι καθημερινή.

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου που είναι πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ασθενών με πνευμονική υπέρταση συμπλήρωσε: «αν δεν ήμουν ένας ασθενής που είχα ένα θέμα υγείας κι ήμουν ένας άνθρωπος που ήμουν υγιής, μπορεί να μην πήγαινα στο νοσοκομείο. Μπορεί να είμαι το πρώτο που είχε τόσο οξύ πόνο και όλοι οι άλλοι να θεωρούσαν ότι είχαν ένα στομαχόπονο, κάτι άλλο καταλάβατε και να μην συνέτρεξαν σε κάποια κλινική».

Ο λόγος που δημοσιοποίησε την περιπέτεια της υγείας της μέσω των social media ήταν, όπως λέει, για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να μην εφησυχάζει. «Θεωρώ ότι ήταν υποχρέωση μου όχι για την ομάδα που εκπροσωπώ αλλά για όλους τους ανθρώπους που εμβολιάζονται να γνωρίζουν ότι υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα, μην το αμελούμε» συμπλήρωσε.

 

«Σοβαρή παρενέργεια, αλλά όχι θανατηφόρα»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ερωτηθείς για το αν η περικαρδίτιδα που υπέστη η ασθενής είναι μια σοβαρή παρενέργεια, απάντησε θετικά.

«Ευτυχώς το κατάλαβε γρήγορα, πήγε στο νοσοκομείο γρήγορα και θα περιμένουμε λίγες μέρες ώστε σιγά σιγά να απορροφηθεί το υγρό» ανέφερε στο Mega.

«Αν κάποιος καθυστερήσει, υπάρχει πιθανότητα να μαζευτεί πολύ υγρό στην καρδιά και να την εμποδίσει να ασκήσει τη λειτουργία της. Είναι μια πάρα πολύ σπάνια επιπλοκή. Αν είναι επιπλοκή του εμβολίου που μάλλον είναι, διοτί σχετίζεται, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Έχουν παρατηρηθεί με τα εμβόλια mRNA περικαρδίτιδες, μυοκαρδίτιδες», υπογράμμισε. 

«Στην Ελλάδα είναι το πρώτο, στο Ισραήλ είχαν περισσότερα. Στα 5 εκατ. είχαν 62 περιπτώσεις. Στην έρευνά τους δεν περιέγραψαν απώλεια ανθρώπινης ζωής. Πρόκειται για ελάχιστα επεισόδια» τόνισε ο καθηγητής.

Αναφορικά στις δύο περιπτώσεις γυναικών στην Κρήτη ο κ. Χρούσσος ανέφερε πως «μπορεί να είναι από εμβόλιο, μπορεί να είναι και συμπτώσεις. Θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα εμβολίων. Τα βλέπουμε αυτά αφού πρώτα γίνει η διαπίστωση από το τμήμα φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ».

Ανατροπή στη Βοιωτία για την υπόθεση βιασμού: Είπε ψέματα η 32χρονη – Συνελήφθη απ’ τις αρχές

astynomia 1 1

Ανατροπή στη Βοιωτία για την υπόθεση βιασμού: Είπε ψέματα η 32χρονη – Συνελήφθη απ’ τις αρχές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η 32χρονη κοπέλα είπε ψέματα για τον βιασμό της

Βάσεις 2024: Άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

6238395

Βάσεις 2024: Άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε αριθμό μορίων κατέγραψαν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Δις MVP του NBA (2019, 2020), ο Ελληνας άσος θα συμμετάσχει στο Παρίσι στους πρώτους…