Τί κρύβεται πίσω από τη μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων;

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής…

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως στόχος είναι να πληγούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν σχέση με τη διαπλοκή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα ρουσφέτια, τις μίζες και τη διαφθορά. Γι’ αυτό και τονίζει πως τα κόμματα πρέπει να εκφράζουν τους πραγματικούς κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς και όχι να αποτελούν παραμάγαζα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

«Σε πλήρη αντίθεση με μια λογική όπου τα μίντια και το κεφάλαιο θα καθορίζουν τις δυνατότητες προβολής ενός κόμματος, η διασφάλιση της αυτόνομης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων συνιστά απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η κατοχύρωση της κρατικής χρηματοδότησης θα πρέπει να διέπεται από διαφάνεια, δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο και το ύψος της να διασφαλίζει την προβολή της πολιτικής και της δράσης τους, καθώς και την ανεξαρτησία τους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…