Newsroom

Newsroom

Τι ισχύει για τις απουσίες από το σχολείο λόγω Covid-19 ή γρίπης

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

5479895

Διευκρινίσεις για τις απουσίες των μαθητών λόγω των εποχιακών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων δίνει το υπουργείο Παιδείας με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε. Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, έως και τις 31 Μαρτιου θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες τριών έως πέντε ημερών, οι οποίες οφείλονται σε νόσηση από γρίπη αλλά και κορονοϊό.

Αναλυτικά η εγκύκλιος:

«Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…