Newsroom

Newsroom

Τι έγραφαν οι «μαϊμού αρθρογράφοι» του Protagon: Τα «τσιτάχ» και οι «τάφοι του ΣΥΡΙΖΑ»

Όσα έχουν γράψει οι «μαϊμού αρθρογράφοι» του Protagon

protagon

Δεν πάει πιο κάτω. Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η ερευνητική ιστοσελίδα XYZ Contagion σχετικά με το Protagon, η οποία αποδεικνύει περίτρανα ότι η θέση 107 στην οποία έχουν κατατάξει τη χώρα μας οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου είναι… άκρως κολακευτική.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίμαχη αποκάλυψη, πέντε αρθρογράφοι της ενημερωτικής ιστοσελίδας protagon.gr, φαίνεται πως είναι ανύπαρκτα πρόσωπα, αφού τα ονόματα με τα οποία υπογράφουν, δεν παραπέμπουν σε αληθινά πρόσωπα, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις φωτογραφίες τους.

Είναι ανατριχιαστικό, αλλά σε μια περίοδο όπου είναι ελάχιστα τα ΜΜΕ που δεν συμμετέχουν στον μηχανισμό της «λίστας Πέτσα», όπου εκατοντάδες δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμη και ως «Μωυσή», αυτό δεν κρίθηκε αρκετό από τον «γαλάζιο» προπαγανδιστικό μηχανισμό. Όχι, στη φαρέτρα της μιντιακής παντοκρατορίας της κυβέρνησης, έπρεπε να προστεθούν και «μαϊμού» αρθρογράφοι. Απίστευτο.

Όπως αναγράφεται στην αποκάλυψη της ερευνητικής ιστοσελίδας XYZ Contagion, οι συγκεκριμένοι αρθρογράφοι έχουν κάποια κοινά: «Δεν υπάρχει η παραμικρή προηγούμενη παρουσία τους ον-λάιν. – Κανείς τους δεν έχει social media (τα εικονίδια κάτω από το όνομά τους δεν οδηγούν πουθενά). – Το μέηλ που δίνουν (και ποιος δεν δίνει σήμερα ένα μέηλ, διάολε) οδηγούν στο Contact του Protagon. Μάλιστα οι φωτογραφίες τους δεν επαναλαμβάνονται πουθενά στο ίντερνετ», ενώ είναι και «κλεμμένες» από ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Οι συγκεκριμένοι αρθρογράφοι οι οποίοι δεν παραπέμπουν σε πραγματικά πρόσωπα σύμφωνα με την αποκάλυψη της ερευνητικής ιστοσελίδας XYZ Contagion, είναι οι «Δημήτρης Ευθυμάκης», «Ανδρέας Στασινός», «Αλέκος Παπαναστασίου», «Πέτρος Καράς» και «Ματίνα Δελή». Και οι πέντε αυτοί αρθρογράφοι είναι τα τελευταία χρόνια «λάβροι» κατά της αριστεράς, εξυμνώντας σε ένα κωμικοτραγικό βαθμό την ΝΔ και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το «τσιτάχ»

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το documentonews.gr ο «Δημήτρης Ευθυμάκης», είναι αυτός που μας χάρισε μια αλησμόνητη στιγμή: είχε χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «τσιτάχ». Στις 31 Μαρτίου 2020, ο «Δημήτρης Ευθυμάκης» είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Το τσιτάχ και το ζαρκαδάκι». Στον επίλογο αυτού του άρθρου έγραφε ότι: «Αλλαξαν οι ρόλοι και ο Αλέξης ήδη νιώθει σαν ζαρκαδάκι απέναντι στο αδίστακτο τσιτάχ του Μαξίμου. Εκεί στην Κουμουνδούρου που κάθεται, μυρίζει από τώρα τη (διπλή) σκόνη του Κυριάκου στη μύτη του. Αλλά πάλι ελπίζει. Είναι τόσο μακρινό το φθινόπωρο και τόσο απρόσμενος ο κόσμος μας».

Βέβαια, ο «Δημήτρης Ευθυμάκης», δεν έμεινε εκεί. Ήταν  το ίδιο πρόσωπο το οποίο σε άρθρο του στις 9 Αυγούστου 2022, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «μονομάχο» που κατατροπώνει όποιον εχθρό βρεθεί στον διάβα του.

Απολαύστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το επίμαχο άρθρο του: «Ας αποτολμήσω να οπτικοποιήσω κινηματογραφικά την κατάσταση. Ενας μονομάχος μπαίνει στην αρένα το 2019. Από τη μία πύλη εμφανίζεται ένας θηριώδης κύκλωπας που λέγεται πανδημία, σέρνοντας πίσω της ύφεση και εγκλεισμούς. Τον αντιμετωπίζει. Από την άλλη πύλη, ορμάνε δύο λεγεώνες σταλμένες από κάποιον Ερντογάν να καταλάβουν την αρένα. Τους κατατροπώνει, ενώ οχυρώνει και όλο το στάδιο με συμμαχίες και καινούργια όπλα. Παράλληλα με αυτά, σκάει μύτη μια Λερναία Υδρα από Ουκρανία, ακολουθούμενη από επίμονους πληθωρισμούς και πανάκριβα καύσιμα και ρεύματα. Τα βγάζει πέρα και με αυτήν. Δίνει απανωτές δύσκολες μάχες, οι θεατές δεν θυμούνται κάποιον άλλον μονομάχο να έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τόσους απανωτούς και παράλληλους εχθρούς. Τριάμισι χρόνια πολεμά νυχθημερόν, η αρένα μπορεί να έχει μικροαντιρρήσεις για τη μία ή την άλλη στιγμή του, αλλά τον γενικότερο επιτυχημένο αγώνα του  δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανένας σοβαρός θεατής…».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με τάφους»

Έπειτα είναι ο «Ανδρέας Στασινός», ο οποίος έχει προσφέρει ουκ ολίγες… μεγάλες στιγμές για την ελληνική αρθρογραφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άρθρο του στις 3 Δεκεμβρίου 2020 εν μέσω πανδημίας, είχε στρέψει για ακόμη μια φορά τα βέλη του ενάντια στα ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας μια απερίγραπτη ρητορική: «ο ΣΥΡΙΖΑ στη χρεοκοπία της χώρας πορεύτηκε με κρεμάλες και μαγκάλια. Τώρα πορεύεται με τάφους. Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι το 2020, δεν είναι 2014. Αλλά μάλλον δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του».

Στο πιο πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας και η εποχή της καφρίλας», ο «Ανδρέας Στασινός» γράφει χαρακτηριστικά: «Τα δύο φραστικά επεισόδια σε βάρος Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, μοιάζουν να οριοθετούν μια πολιτική περίοδο με ειδικά χαρακτηριστικά. Στα περιστατικά αυτά που στέκουν στα χρονικά όρια της εποχής που συζητάμε, άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν προς το πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα του έθνους με τον τρόπο που βρίζουν στο γήπεδο οι χούλιγκαν των ποδοσφαιρικών ομάδων».

«Το φωτοστέφανο της Αριστεράς»

Ένας ακόμη από τους συγκεκριμένους αρθρογράφους είναι ο «Αλέκος Παπαναστασίου», γνωστός για τις αήθεις επιθέσεις που εξαπολύει –κατά κύριο λόγο- ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε άρθρο του με τίτλο «Η εκκωφαντική αφωνία του λαϊκισμού», το οποίο δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουνίου 2023, χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον Αλέξη Τσίπρα ως τον «σύγχρονο Παφλαγόνα του αριστοφανικού μύθου», κάνοντας παράλληλα λόγο για «αυριανισμό». Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται: «… Ευρύτερα, η υπερδεκαετής περίοδος από το 2010 έφερε στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της δημαγωγία και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Η στοχοποίηση και οι απειλές έγιναν τελικά και κυβερνητική εξουσία. Αυτός ο νέου τύπου «αυριανισμός» που μας παρουσιάστηκε με το φωτοστέφανο της Αριστεράς αποτέλεσε μια σταθερή δύναμη στα πολιτικά μας πράγματα επί 13 ολόκληρα χρόνια: από τον Μάιο του 2010, όταν και υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, ως τις εκλογές της 21ης Μαΐου του 2023, όταν ο πολίτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τις ημέρες, η αφωνία των λαϊκιστών είναι εκκωφαντική. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο σύγχρονος Παφλαγόνας του αριστοφανικού μύθου, δεν βρίσκεται πια στο απόγειο της δημοτικότητάς του. Οι πολίτες τού κλάδεψαν τα φτερά. Ενας από τους λόγους ήταν ότι παρέμεινε ο ίδιος: ένας φορέας του διχασμού και της επιθετικότητας επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση, την ώρα που γύρω του οι εποχές άλλαζαν».

«Ξέπλεναν τον Πούτιν όταν βομβάρδιζε μαιευτήρια»

Σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση της ερευνητικής ιστοσελίδας XYZ Contagion, ακόμη μια αρθρογράφος του Protagon.gr, η οποία όμως δεν φαίνεται να είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι η «Ματίνα Δελή». Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά άρθρα της, δημοσιεύθηκε στις 16 Μαΐου 2023 και έφερε τίτλο «Έχει δικαίωμα να μιλάει ο Σαββόπουλος;». Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο επίμαχο άρθρο, «Πριν από αυτόν τον τελευταίο γύρο επιθέσεων, η προηγούμενη αφορμή για να επιτεθεί στον Σαββόπουλο ο διαδικτυακός “στρατός” της Κουμουνδούρου, ήταν η ανοικτή και καθαρή στήριξη τους προς την αμυνόμενη Ουκρανία. Ηταν άνοιξη του 2022. Εκείνες τις ημέρες πολλοί συνάδελφοί του, συνδικαλισμένοι καθώς ήταν στην κοίτη του αριστερού “ηθικού πλεονεκτήματος”, τηρούσαν –τουλάχιστον- ίσες αποστάσεις μεταξύ επιτιθέμενου και αμυνόμενου. Σε συναυλίες “για την ειρήνη” ξέπλεναν τον Πούτιν όταν εκείνος βομβάρδιζε μαιευτήρια…».

«Στο Μαξίμου σχεδιάζουν έως το 2040»

Τη λίστα των συγκεκριμένων αρθρογράφων του protagon.gr συμπληρώνει ο «Πέτρος Καράς», ο οποίος δεν παραλείπει στην αρθρογραφία του, να εκθειάζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Σε άρθρο του «Πέτρου Καρά», που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουλίου 2021 και φέρει τίτλο «Στο Μαξίμου όμως σχεδιάζουν και… έως το 2040», αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, πως μπορείς μέσα σε μια πανδημική κρίση και στον πανικό που απορρέει από αυτήν να σχεδιάζεις παράλληλα τις επόμενες δεκαετίες; Και πώς μπορείς, ενώ πρέπει να βρίσκεσαι σε διαρκή επαγρύπνηση για τις εγχώριες πολιτικές, να παρακολουθείς τις καλές πρακτικές του εξωτερικού και να αναζητάς τον τρόπο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού τους στη χώρα σου; Η κατάλληλη λέξη εδώ είναι μια: foresight. Δεν πρόκειται για πρόβλεψη του μέλλοντος και φυσικά δεν μιλάμε για την εικόνα ενός μέντιουμ που έχει τα χέρια του πάνω από μια γυάλινη σφαίρα να μιλά για τα όσα από το μέλλον βλέπει να έρχονται. Εδώ μιλάμε για τη συνδιαμόρφωση από την Πολιτεία, τους πολίτες και την οικονομία, των εναλλακτικών σεναρίων του μέλλοντος και για το κατά πόσο και με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει προετοιμασία και προσαρμογή σε όσα θα έρθουν. COVID-19, Κλιματική Αλλαγή, Εθνική Ασφάλεια. Ναι, τον τελευταίο καιρό δεν μας προέκυψαν και λίγα…». Περιττά τα σχόλια.

Πηγή: Documentonews.gr

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.