Newsroom

Newsroom

Τι απαντούν επίσημοι και τι ανεπίσημοι κύκλοι του ΔΝΤ για τη "χρεοκοπία στις 5 Ιουνίου"

Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρνήθηκε να σχολιάσει το έγγραφο της Ιταλικής Έδρας προς το Δ.Σ. του ΔΝΤ, το…

lagard 4

Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρνήθηκε να σχολιάσει το έγγραφο της Ιταλικής Έδρας προς το Δ.Σ. του ΔΝΤ, το οποίο αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία. Η εκπρόσωπος υποστήριξε χαρακτηριστικώς πως δεν έχει τίποτα να προσφέρει  για το θέμα αυτό.

Αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε πάντως πως το έγγραφο δεμ ανήκει στο ΔΝΤ και ότι περιγράφει τη συζήτηση της Τετάρτης κατά την οποία έκανε ενημέρωση ο Πολ Τόμσεν και απάντησε σε ερωτήσεις μελών του Δ.Σ., κυρίως αναδυομένων χωρών.

Το thepressproject.gr και το Channel 4 είχαν νωρίτερα δημοσιεύσει σενάριο στάσης πληρωμών και χρεοκοπίας της Ελλάδας στις αρχές Ιουνίου εξαιτίας αδυναμίας κάλυψης της δόσης 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 14 Μαΐου και αποτελεί τις σκέψεις της Ιταλικής Εδρας, η οποία με βάση την ενημέρωση του Πολ Τόμσεν εκτιμά ότι χωρίς συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να καταβάλει τα χρήματα που χρωστά στις 5 Ιουνίου.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…