Τι απαντούν διπλωματικές πηγές στις απειλές της Άγκυρας

Ως «ατυχή» χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αναφέρθηκε στη διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, «πάγωσε» η Τουρκία επί του παρόντος.

5a8340561dc5246c248b4573 1

«Αυτό που προαναγγέλλει ο κ. Τσαβούσογλου το έχει ήδη πράξει από το 2017» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημειώνοντας πάντως ότι «σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραβιάζουν ορισμένοι το διεθνές δίκαιο».

Νωρίτερα σήμερα η Άγκυρα ανακοίνωσε δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών πως «παγώνει» τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων ως αντίποινα για την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για την απελευθέρωση των αξιωματικών, υποστήριξε πως η πράξη αυτή των Ελλήνων είναι «απαράδεκτη».

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει το ζήτημα αυτό, αλλά την ίδια ώρα βλέπουμε ότι η Ελλάδα δέχεται σημαντικές πιέσεις από την Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε όμως ότι έχουν μεγάλη πίεση από τη Δύση, υπάρχει και μια συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ και έχουμε επίσης και μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα την οποία παγώσαμε επί του παρόντος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι πλέον είναι ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, αφού την περασμένη Δευτέρα, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι τέσσερις λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Όλοι οι Τούρκοι αξιωματικοί διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσία.

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Ντέμη Γεωργίου 3

Ντέμη Γεωργίου: Η οντισιόν στο Masterchef, τα λόγια της για το τι είναι ευτυχία και ο ξαφνικός χαμός της (video)

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της πρώην παίκτριας του Masterchef Ντέμης Γεωργίου, μόλις…

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και θερμικές καταιγίδες (video)

6075581

Καιρός: Τέλος ο καύσωνας – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και θερμικές καταιγίδες (video)

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα από αύριο…