Newsroom

Newsroom

Τι αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Petar»

Η κακοκαιρία Petar άφησε το στίγμα της από το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Αυγούστου στο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια Ελλάδα με τις βροχές και τις καταιγίδες να συνεχίζονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

καιρος

Η κακοκαιρία Petar που «χτύπησε»  κυρίως τα δυτικά και βόρεια της χώρας απομακρύνεται και πίσω του αφήνει αρκετά προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Στο Αιτωλικό καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής με τα ημερήσια να ξεπερνούν το μέσο μηνιαίο ύψος βροχής για τον Αύγουστο.

aitoliko

Προβλήματα στην Κεφαλονιά

To σοβαρότερο πρόβλημα ήταν η διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο Αργοστόλι Φισκάρδου, λίγο μετά τον Αγκώνα, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε την πτώση λάσπης και φερτών υλικών που έκλεισαν προσωρινά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός

 

kefalonia

πηγή: kefaloniamagazine

Αποκατάσταση του οδικού δικτύου Αργοστόλι -Φισκάρδο μετά το ισχυρό μπουρίνι της κακοκαιρίας Petar
kerkyra

πηγή:ekefalonia

Κέρκυρα: Απεγκλωβισμός 10 τουριστών από την παραλία Πόρτο Τιμόνι

Εξαιτίας της ξαφνικής και έντονης βροχόπτωσης εγκλωβίστηκαν στην παραλία Πόρτο Τιμόνι της Κέρκυρας δέκα τουρίστες. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σκάφος του λιμενικού και ιδιώτες προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν. Στην Κασσιόπη υπήρξε διακοπή ρεύματος μετά από χαλαζόπτωση.

toyristes

πηγή: corfutvnews

Ο καιρός σήμερα

Στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες, ευτυχώς όμως θα υπάρξει γρήγορη βελτίωση.
Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στη συνέχεια θα δούμε σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Δείτε από το Windy την πορεία των βροχοπτώσεων:

Σύμφωνα με το meteo στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα έως το μεσημέρι. Πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων υπάρχει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 35, στη Θεσσαλία από 23 έως 35, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 17 έως 30, στην υπόλοιπη Στερεά από 23 έως 34, στην Πελοπόννησο από 17 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 33, στις Κυκλάδες από 24 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 30 και στην Κρήτη από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 5 μποφόρ.

 

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…