Newsroom

Newsroom

Θύελλα για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών ακινήτων

Φωτιές άναψε χθές στην Βουλή , ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, ανακοινώνοντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι προετοιμάζει το…

Φωτιές άναψε χθές στην Βουλή , ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, ανακοινώνοντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι προετοιμάζει το θεσμικό πλαίσιο για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών, που ισχύει μέχρι το τέλος του 2013 για ορισμένες κατηγορίες δανειοληπτών.
Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Σκορδά, που έγινε στη διάρκεια συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση των ενήμερων και ενυπόθηκων δανείων, ακυρώνει στην ουσία την όποια πρόβλεψη για την προστασία των μικροϊδιοκτητών, οι οποίοι στην παρούσα φάση αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Οπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, με δεδομένο ότι «η οικονομία εξέρχεται από την κρίση», το υπουργείο προετοιμάζει το νομικό πλαίσιο για την περίοδο που θα ακολουθήσει την άρση του παγώματος των πλειστηριασμών. «Θα πρέπει από τώρα να δούμε τι θα κάνουμε με αυτές τις αναστολές πλειστηριασμών, που σωρεύονται από το 2008 -2009.
Συγκεκριμένα ο κ Σκορδάς ανέφερε ότι κάποια στιγμή, θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή πλειστηριασμών, μα σε πέντε, μα σε δεκαπέντε χρόνια, και τότε θα έχει μπουκώσει το σύστημα με έναν πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, που, αν βγουν μαζικά έξω, θα μηδενίσουν την ακίνητη περιουσία του κάθε Ελληνα πολίτη.
Αργότερα, ο υφυπουργός, σε δήλωσή του, σημείωσε ότι «για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει το μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών».
Οι βουλευτές άσκησαν κριτική στον κ. Χατζηδάκη και για την απόφασή του να προωθήσει το νομοσχέδιο με κατεπείγουσες διαδικασίες και, μάλιστα, χωρίς να ακουστούν στη Βουλή οι απόψεις των αρμόδιων φορέων. Υπό την πίεση της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης τελικά υποχώρησε και ήρε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Ετσι, σήμερα, θα προσκληθούν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου οι αρμόδιοι φορείς, ενώ το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ της Δευτέρας.
Αξιζει να σημειωθεί ότι ότι η αναστολή των πλειστηριασμών ισχύει μόνο για απαιτήσεις κάτω των 200.000 ευρώ, καθώς και οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία, κάτι που σημαίνει ότι χιλιάδες χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…»

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο