Newsroom

Newsroom

Θρήνος στην Βραζιλία-Θα κηδευτεί στο γήπεδο της Σάντος ο Πελέ

Θρήνος στο Σάο Πάολο για τον «βασιλιά» που θα κηδευτεί στο γήπεδο της αγαπημένης του Σάντος.

pele brazilia4

Η είδηση του θανάτου του Πελέ,  σκόρπισε πένθος σε όλη τη Βραζιλία. Ο βασιλιάς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν ένα πρόσωπο που λατρεύτηκε όσο κανένα άλλο στην πατρίδα του.

Ο πρόεδρος Λούλα έγραψε στο Twitter πως «Ο Πελέ μας άφησε σήμερα. Πήγε να κάνει ένα τραπέζι στον παράδεισο με τον Κουτίνιο, τον μεγάλο συνεργάτη του στη Σάντος. Τώρα έχει την παρέα τόσων αιώνιων σταρ: Ντίντι, Γκαρίντσα, Νίλτον Σάντος, Σόκρατες, Μαραντόνα… Άφησε μια βεβαιότητα: δεν είχε υπάρξει ποτέ νούμερο 10 σαν αυτόν. Ευχαριστώ, Πελέ». Πρόσθεσε επίσης ότι κανένας δεν κατάφερε να ταξιδέψει τόσο πολύ το όνομα της Βραζιλίας σε όλο τον πλανήτη. «Όποια γλώσσα και να μιλάει κανείς, ήξερε τέσσερα γράμματα. Πελέ», σχολίασε.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του «βασιλιά» Πελέ δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως, κόσμος ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το γήπεδο της Σάντος. Εδώ και ημέρες, άλλωστε, ένα χρυσό φέρετρο είχε τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου, περιμένοντας το μοιραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες της βραζιλιάνικης έκδοσης του CNN, ο Πελέ πρόκειται να ταφεί μέσα στο γήπεδο της Σάντος, το «Vila Belmira». Είναι, όμως, άγνωστο το πότε θα φτάσει η σορός του εκεί και πώς θα διεξαχθεί η όλη διαδικασία.

Στους επίσημους λογαριασμούς της βραζιλιάνικης ομάδας στα social media, με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Πελέ, ανέβηκε μία μεγάλη φωτογραφία ενός στέμματος, μαζί με τη λέξη «Αιώνιος».

Την ίδια ώρα, στο μουσείο του ποδοσφαίρου στο Σάο Πάολο, προβάλλονται ήδη φωτογραφίες από την τεράστια καριέρα του Πελέ. Ένα συγκλονιστικό βίντεο αφιέρωμα, ανάρτησε και η Σάντος, η ομάδα της καρδιάς του, με την οποία πέτυχε 618 τέρματα σε 636 εμφανίσεις. Με τη Βραζιλία ο Πελέ είχε 92 συμμετοχές και 77 τέρματα, κατακτώντας τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά