Θρίλερ στο Νότιγχαμ: Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη – Δεν επιβεβαιώνεται ακόμη τρομοκρατική ενέργεια

Η αστυνομία του Νότιγχαμσιρ ανακοίνωσε ότι τα τρία περιστατικά συνδέονται και συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και εάν ο 31χρονος κρατούμενος είναι ο μόνος δράστης.

not 768x511 1

Ένας άνδρας 31 ετών συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων στο κέντρο του Νότιγχαμ, πόλη 200χλμ περίπου βόρεια του Λονδίνου. Η αστυνομία ανέφερε ότι κλήθηκαν δυτικά του κέντρου της πόλης στις 04:00 τα ξημερώματα, όπου δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από επίθεση με μαχαίρι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε άλλο περιστατικό κοντά στο πρώτο, όπου ένα φορτηγό μετά τις 5 τα ξημερώματα παρέσυρε τρία άτομα τα οποία νοσηλεύονται για τα τραύματα τους.

Σε τρίτο περιστατικό ένας άνδρας βρέθηκε επίσης νεκρός.

Η αστυνομία του Νότιγχαμσιρ ανακοίνωσε ότι τα τρία περιστατικά συνδέονται και συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και εάν ο 31χρονος κρατούμενος είναι ο μόνος δράστης. Πριν από λίγο η αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτι όπου έγινε το πρώτο περιστατικό.

Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί καθώς μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει αποκλεισμένο από την αστυνομία με δεκάδες περιπολικά, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα να βρίσκονται στο σημείο, μαζί με αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανέφερε ότι ενημερώνεται για τις εξελίξεις, όπως και η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν και χαρακτήρισαν το περιστατικό «φρικτό και τραγικό».

Σε βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν φαίνεται ότι πρόκειται για λευκό φορτηγάκι από όπου οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη.

Το περιστατικό ξυπνάει άσχημες μνήμες καθώς ο τρόπος των επιθέσεων με το αυτοκίνητο και με μαχαίρι συνδέονται με τρομοκρατικές πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα με δεκάδες θύματα. Ωστόσο την έρευνα διεξάγει η τοπική αστυνομία του Νότιγχαμσιρ και όχι η αντιτρομοκρατική.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: AP

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…