Θρίλερ με τους θανάτους παιδιών σε νοσοκομεία-Ξεκίνησε έρευνα η ΕΛΑΣ

Στο μικροσκόπιο των αρχών ένας καρδιοχειρούργος ύστερα από ηλεκτρονική καταγγελία

Documento nosokomeio4 1024x766 1

Μια υπόθεση που αφορά τους θανάτους σε νοσοκομεια της χώρας ερευνούν στην ΕΛΑΣ με τις δικαστικές αρχές. Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει καρδιοχειρουργος καθώς υπάρχει καταγγελία σε βάρος του για υψηλή θνησιμότητα σε περιστατικά που είχε αναλάβει σε νοσοκομεία όπου χειρουργούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ieidiseis, πριν από τρεις μήνες δόθηκε εντολή στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου να διενεργήσει έρευνα, μετά από ανώνυμο e-mail που έλαβε η Εισαγγελία με καταγγελίες σε βάρος του γιατρού και μίας ΜΚΟ.

Ο Εισαγγελέας ζητούσε από την ΕΛ.ΑΣ. να βρει ποιος είναι αυτός που κάνει την καταγγελία μέσω του e-mail αλλά και ποια είναι η ΜΚΟ του εξωτερικού που εμπλεκόταν, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στην υπόθεση. Η προκαταρκτική ανατέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου διότι οι καταγγελίες αφορούσαν σε ιατρικά περιστατικά που είχε αναλάβει ο γιατρός σε νοσοκομείο της συγκεκριμένης περιοχής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν τον άγνωστο αποστολέα του e-mail, τον άνθρωπο δηλαδή που έκανε τις καταγγελίες στην Εισαγγελία, αλλά ούτε και τη ΜΚΟ του εξωτερικού. Έτσι, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε άδοξα και ο φάκελος επεστράφη στον Εισαγγελέα.

Στις καταγγελίες που αποκάλυψε το Mega, περιλαμβάνονται σαφείς αναφορές για αδικαιολόγητους θανάτους 15 παιδιών από πλημμελείς ενέργειες ενός γιατρού. Όπως τονίζεται στην επιστολή ο καταγγελλόμενος ιατρός παραπλανεί ασθενείς με μία φιλανθρωπική ΜΚΟ που φαίνεται να έχει δημιουργήσει, κι έχει αποχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

 

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι