Newsroom

Newsroom

Threads: Τι είναι και πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή που έφτασε στην Ελλάδα (video)

H εφαρμογή Threads που φιλοδοξεί να γίνει το αντίπαλο δέος του Twitter είναι πια διαθέσιμη και στη χώρα μας

Threads

H Meta εισάγει μια καινούρια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία Threads που σκοπό έχει να ξεπεράσει το Twitter και η οποία από την Πέμπτη (14/12) έχει ενεργοποιηθεί και στις χώρες της Ε.Ε. – δηλαδή και στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί αναρωτιούνται τι είναι και, κυρίως, πώς λειτουργεί.

Πως λειτουργεί η νέα εφαρμογή της Meta – Threads

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το CNN σε σχετικό δημοσίευμά του, το Threads που λανσαρίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, είναι μια νέα εφαρμογή από τη μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, δηλαδή τη Meta.

Η πλατφόρμα μοιάζει πολύ με το Twitter, με μια ροή αναρτήσεων που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο κείμενο – αν και οι χρήστες μπορούν, επίσης, να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο. Μάλιστα, οι χρήστες τους Threads μπορούν να έχουν συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο – όχι όμως και πρόσβαση σε άμεσα μηνύματα (DM).

Η Meta δήλωσε ότι τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο Threads, έχουν όριο 500 χαρακτήρων. Παρόμοια με το Twitter, οι χρήστες μπορούν να απαντούν, να αναδημοσιεύουν και να παραθέτουν τα μηνύματα των άλλων στο Threads.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή συνδυάζει, επίσης, την υπάρχουσα αισθητική και το σύστημα πλοήγησης του Instagram και προσφέρει τη δυνατότητα να κοινοποιούνται οι αναρτήσεις από το Threads απευθείας στο Instagram.

Τα προφίλ στο Threads μπορούν να είναι είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί στο Instagram επαληθεύονται αυτόματα και στο Threads. Άλλωστε, το προφίλ στο Threads συνδέεται άμεσα με το προφίλ σας στο Instagram

H δήλωση του Μάρκ Ζούκερμπεργκ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει δηλώσει: «Το όραμα για το Threads είναι να δημιουργήσουμε έναν προαιρετικό και φιλικό δημόσιο χώρο για συζήτηση. Ελπίζουμε να πάρουμε αυτό που το Instagram κάνει καλύτερα και να δημιουργήσουμε μια νέα εμπειρία γύρω από το κείμενο, τις ιδέες και τη συζήτηση για ό,τι σας απασχολεί».

Οι χρήστες εγγράφονται στο Threads μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram και διατηρούν το ίδιο όνομα χρήστη, τον ίδιο κωδικό πρόσβασης και το ίδιο όνομα λογαριασμού, αν και μπορούν να επεξεργαστούν το βιογραφικό τους ώστε να είναι μοναδικό για το Threads.

Επίσης, οι χρήστες της νέας πλατφόρμας μπορούν να ακολουθήσουν απευθείας όσα προφίλ και στο Instagram, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολη την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής.

Μπορώ να απεγγραφώ από το Threads;

Αν και στις ΗΠΑ, το προφίλ στο Threads είναι άμεσα συνδεδεμένο με το προφίλ σας στο Instagram, οπότε αν κάποιος χρήστης θελήσει να διαγράψει το πρώτο, διαγράφεται και το δεύτερο, στην Ε.Ε. τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ειδικότερα, οι χρήστες του Threads στις χώρες-μέλη της Ε.Ε., δηλαδή και στην Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν το προφίλ τους στο Instagram σε περίπτωση που θελήσουν να διαγράψουν το προφίλ τους στο Threads.

Μάλιστα, έχουν την επιλογή να μπουν στον κόσμο του Threads χωρίς καν να δημιουργήσουν προφίλ στο Threads και απλά να βλέπουν ό,τι δημοσιεύεται στην εφαρμογή χωρίς, όμως, να έχουν το δικαίωμα να κάνουν αναρτήσεις, σχόλια και αναδημοσιεύσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν στους χρήστες του Threads στην περιοχή της Ε.Ε. λόγω των αυστηρών κανονισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τα προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο, μέσα από τη νομοθετική πρωτοβουλία του GDPR και του DSA.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…