Την Τρίτη η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή – Πώς προέκυψε, τί θα συζητηθεί

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη που θα διεξαχθεί την Τρίτη στη Βουλή, κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρωθυπουργού.

56f016641dc52474528b45e5

Ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη Δικαιοσύνη.

Παρά τις πιέσεις και τις αντιδράσεις που προέκυψαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κλήθηκαν και θα μιλήσουν για τα όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη στη Βουλή.

«Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης», έγραφε στην επιστολή του ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για προώθησή τους από «συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία».

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμιζε ότι «κεντρικός και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Σημειώνεται πως η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Τρίτης.

Τι πυροδότησε όμως τη συζήτηση;

Αφορμή για τη διεξαγωγή μιας τέτοιου είδους συζήτησης για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, στάθηκαν όλα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής.

Το HOT DOC και το koutipandoras.gr έχουν αποκαλύψει με πληθώρα δημοσιευμάτων την έκταση της υπόθεσης. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί και σε όσα συμβαίνουν εξαιτίας της στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

(Διαβάστε με λίγα λόγια όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υπόθεση Βγενόπουλου ΕΔΩ)

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση Βγενόπουλου «συρταρώθηκε» έπειτα από σχετική πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, η οποία είχε αναλάβει πραξικοπηματικά τη δικογραφία.

Μετά την αναφορά της Τσατάνη στην οποία εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για «πιέσεις» από μεριάς Παπαγγελόπουλου όσον αφορά την υπόθεση Βγενόπουλου, μερίδα του Τύπου έσπευσε με «βαρύγδουπα» πρωτοσέλιδα και «ρεπορτάζ» να κάνει λόγο για ξεκάθαρες παρεμβάσεις και εκβιασμούς στο έργο της Δικαιοσύνης.

Βέβαια, από την αναφορά της Τσατάνη έχουν προκύψει βασικά ερωτήματα. (Διαβάστε σχετικά: 4+1 ερωτήματα για την “εκβιασθείσα” Εισαγγελέα Γ. Τσατάνη).

Ποια όμως όντως είναι η αξιότιμη εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη; Όπως έγραψε το koutipandoras.gr, παρά το γεγονός που τη θέλει να παρουσιάζεται ως μια απλή εισαγγελέας Εφετών, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου τυχαία.

Πρόκειται για μια εισαγγελέα το όνομα της οποίας εμπλέκεται σε αρκετές σοβαρές υποθέσεις τις οποίες φρόντιζε να χειρίζεται με… ιδιαίτερο τρόπο. Τα μίντια προσπαθούν να της χτίσουν ένα απλό προφίλ. Ένα προφίλ μιας Εισαγγελέως που υπέστη «εκβιασμό» στο έργο της, χωρίς η ίδια να έχει στρέψει στο παρελθόν την προσοχή των ΜΜΕ πάνω της.

Αυτό δεν συνάδει στην πραγματικότητα με την ίδια και τα όσα έχει πράξει σε μεγάλες υποθέσεις της Δικαιοσύνης. (διαβάστε γιατί ΕΔΩ).

Η πειθαρχική έρευνα

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα κατά της Τσατάνη για το χειρισμό της στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου που οδήγησε στην αρχειοθέτησή της. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, την έρευνα θα τη διενεργήσει η ίδια η κυρία Θάνου.

Τα νέα στοιχεία στην αυριανή συζήτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα έρθει στη Βουλή με νέα στοιχεία για λίστες αλλά και περισσότερα στοιχεία για τα όσα έχουν πράξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έπαιξαν κάποιο ρόλο είτε άμεσο, είτε έμμεσο, στην πορεία υποθέσεων στη Δικαιοσύνη.

Αναφορά θα υπάρξει επίσης και στον προπαγανδιστικό ρόλο που παίζουν συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία έχουν εκατομμύρια ευρώ σε κόκκινα δάνεια. Όπως γίνεται λόγος, πιθανώς να δοθούν ντοκουμέντα τα οποία θα εκθέτουν στελέχη του χώρου της Δεξιάς, αποκαλύπτοντας σχέσεις του κόμματος της Ν.Δ. με ελεγχόμενα πρόσωπα και παλιά και νέα σκάνδαλα.

Μεταξύ άλλων, κουβέντα θα γίνει και για την υπόθεση των φερόμενων ως εκβιαστών δημοσιογράφων (Μουσσά και Φράγκου) και του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Μάλιστα, ακούγεται πως άλλοι δέκα πρώην επικεφαλής κρατικών οργανισμών προσήλθαν και κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δέχονταν αφόρητες πιέσεις ακόμη και από το Μέγαρο Μαξίμου (επί πρωθυπουργίας Σαμαρά) για παραχώρηση προς αυτούς μεγάλου πακέτου διαφημίσεων.

«Με ονοματεπώνυμα η διαπλοκή»

Στη συζήτηση είχε αναφερθεί με δηλώσεις του και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Όπως είχε πει, η ώρα για να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη έφτασε.

«Ήρθε η ώρα να μάθει ο ελληνικός λαός την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρυφούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την ίδια στιγμή τα έβγαζαν στο εξωτερικό χρεώνοντας τα κανάλια τους και πώς αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά», υπογράμμισε.

Σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Τέρενς Κουίκ, στην αυριανή υπόθεση πρόκειται να ακουστούν νέα στοιχεία σε ήδη γνωστές υποθέσεις, αλλά και να βγουν στο φως καινούριες, οι οποίες «μπορεί να αγγίζουν αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, πιθανώς και στις ΗΠΑ, ακίνητα που μπορεί να κάνουν και 3 και 4 εκατομμύρια ή λογαριασμούς με πάνω από 50 ή 60 εκατομμύρια που βρέθηκαν».

Το koutipandoras.gr θα καλύψει ζωντανά την αυριανή συζήτηση.

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…