Newsroom

Newsroom

Θλίψη και αλληλεγγύη για την πολύνεκρη τραγωδία στη Σεούλ

Το πάρτι για το Halloween μετατράπηκε σε εφιάλτη στη συνοικία Ιτεγουόν, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση, με πολυάριθμα μπαρ σε έναν λαβύρινθο από στενά δρομάκια.- Διεθνείς ηγέτες απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους για την πολύνεκρη τραγωδία από τον συνωστισμό

1000 12

Διεθνείς ηγέτες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μετά τον θάνατο τουλάχιστον 22 ξένων υπηκόων από 13 χώρες που περιλαμβάνονταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν σε φονικό συνωστισμό στη συνοικία Ιτεγουόν της Σεούλ, η οποία είναι δημοφιλής για τη νυχτερινή ζωή της σε Νοτιοκορεάτες και αλλοδαπούς.

Μεταξύ των νεκρών από την καταστροφή που σημειώθηκε χθες βράδυ ήταν άνθρωποι από την Κίνα, το Ιράν, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, το Ουζμπεκιστάν, το Βιετνάμ, το Καζακστάν, την Αυστρία, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη, τη Νορβηγία και τη Γαλλία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Τουλάχιστον τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που επικαλείται την κινεζική πρεσβεία στη Σεούλ.

“Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Κίνας, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στα θύματα και να απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και στους τραυματίες”, ανέφερε ο Σι Τζινπίνγκ σε μια επιστολή, σύμφωνα με το Xinhua.

Ο Σι είπε πως το δυστύχημα προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό άλλων Κινέζων πολιτών και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Νότια Κορέα “θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να θεραπεύσει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν έστειλαν να συλλυπητήριά τους γράφοντας: “Θρηνούμε μαζί με τον λαό της Δημοκρατίας της Κορέας και στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση σε όλους όσοι τραυματίστηκαν”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έγραψε στο Twitter: “Όλες οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που αποκρίνονται και σε όλους τους Νοτιοκορεάτες αυτή την πολύ θλιβερή ώρα”.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός Νορβηγού από τον συνωστισμό, δήλωσε εκπρόσωπος του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών, που αρνήθηκε να πει λεπτομέρειες για την ηλικία ή την ταυτότητά του, επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα.

“Είμαι συντετριμμένη από τα νέα του τρομερού συμβάντος σε σχέση με τους εορτασμούς για το Halloween στη Σεούλ”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών Άνικεν Χούτφελντ. ‘Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και στους φίλους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτή την τραγωδία”.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έγραψε στο Twitter: “Σκέπτομαι εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτή την τραγωδία, και εύχομαι γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες”.

Τι προκάλεσε την πολύνεκρη τραγωδία

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλήθος άρχισε να κινείται προς ένα μπαρ όταν ακούστηκε ότι έφτασε εκεί μια διασημότητα. Τότε ήταν που επικράτησε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν.

Για «μια τραγωδία που δεν έπρεπε να συμβεί» μίλησε ο πρόεδρος της χώρας Γιουν Σοκ-γελ. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει τα αίτια «για να διασφαλίσει ότι τέτοιο δυστύχημα δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον». Συλλυπητήρια δια των ηγετών, εκφράζει η διεθνής κοινότητα.

Η πολύνεκρη τραγωδία, μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στη Νότια Κορέα, εκτυλίχθηκε γύρω στις 22:00 (τοπική ώρα – 16:00 ώρα Ελλάδος) χθες Σάββατο, κοντά στο ξενοδοχείο Hamilton που βρίσκεται σε πολυσύχναστη λεωφόρο. Πέριξ αυτής, όμως, βρίσκεται ένας λαβύρινθος από στενά σοκάκια…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…