Newsroom

Newsroom

Θετικά τα μηνύματα της επίσκεψης Ολάντ

Ενεργειακά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Αντώνη Σαμαρά με τον γάλλο προέδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος χθες, Τρίτη…

Ενεργειακά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Αντώνη Σαμαρά με τον γάλλο προέδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος χθες, Τρίτη (19/2) βρέθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Ολάντ μίλησε για ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, συμπληρώνοντας πως αν η Γαλλία μπορεί να συνεκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μαζί με την Ελλάδα, θα το κάνει. Ο γάλλος πρόεδρος μίλησε ακόμη για τις ευκαιρίες γαλλικών επενδύσεων σε ενέργεια, κατασκευές, μεταφορές, άμυνα, διαχείριση υδάτινων πόρων και το ενδιαφέρον της χώρας του για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για τον τουρισμό, ενώ ο πρωθυπουργός επεσήμανε, ότι η Γαλλία θα βοηθήσει την Ελλάδα στα συστήματα δημόσιας διοίκησης, κτηματολογίου, υγείας, ενώ το γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα συμμετέχει στο Αναπτυξιακό Ταμείο Επιχειρήσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Ο κ.Σαμαράς ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο στην καταπολέμηση του ελλείμματος, τις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και το τίμημα σε ύφεση και ανεργία. Από πλευράς του, ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε πως η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα που υπήρξε πάντα στο πλευρό της Γαλλίας και εξέφρασε το σεβασμό του για τις θυσίες του ελληνικού λαού, κάνοντας λόγο για αναγκαία μέτρα ανάπτυξης.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο

Αμέσως μετά το γεύμα εργασίας στο Μαξίμου, στο οποίο συμμετείχαν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ο Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν ζητώ περισσότερες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, έχει κάνει ήδη αρκετές», είπε ο Φρανσουά Ολάντ, στον Κάρολο Παπούλια για να λάβει την απάντηση ότι «οι φίλοι, στα δύσκολα φαίνονται».

«Είπατε κάτι πραγματικό, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη. Έχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα και έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του. Είμαστε μπροστά σε κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσουμε να πιέζουμε τον λαό να δώσει περισσότερα. Γι’ αυτό νομίζω η παρουσία σας σήμερα είναι μια ανάσα στην προσπάθεια που κάνουμε να βγούμε από αυτή την κρίση, να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και την ανεργία των νέων που φθάνει το 60%», είπε ο κ. Παπούλιας.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…