Θεσσαλονίκη: Τεράστια η προσέλευση του κόσμου στην συναυλία-κραυγή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Η Θεσσαλονίκη, εννιά χρόνια μετά το μεγάλο δημοψήφισμα για το νερό, στέκεται απόψε ξανά στο ύψος των περιστάσεων και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε κάθε σχέδιο ή ιδέα για ξεπούλημα του πολυτιμότερου αγαθού.

thessaloniki sinaulia

Μικροί και μεγάλοι έχουν συρρεύσει αυτοί την ώρα για να τραγουδήσουν και να φωνάξουν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τον Μάϊο του 2014, 218.000 πολίτες ψήφισαν στο δημοψήφισμα (το 50% όσων ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές) με το 98% εξ’ αυτών να τάσσεται ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή στην Πλατεία Αριστοτέλους για να απολαύσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες σε μία μοναδική ανοιχτή συναυλία για το νερό.

Με το σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι Χειμερινοί Κολυμβητές ενώνουν τις φωνές τους σε μία ξεχωριστή μουσική εμφάνιση, σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρίσκονται στην «καρδιά» της πόλης, χορεύοντας και τραγουδώντας στους ρυθμούς της μουσικής, δίνοντας το «παρόν» σε μία συναυλία υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία διοργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…