Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο σήμερα ενάντια στις νέες ταυτότητες

Κάλεσμα για συλλαλητήριο ενάντια στις νέες ταυτότητες υπάρχει για σήμερα το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

nees tautotites

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις πολιτών κατά των νέων ταυτοτήτων. Συγκεκριμένα, συλλαλητήριο κατά των νέων ταυτοτήτων οργανώνεται, σήμερα (03/09) το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τις 19:00.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, το κάλεσμα έγινε μέσω των social media από οργανώσεις καθώς μεταξύ άλλων τη χαρακτηρίζουν,  ως «ηλεκτρονική σκλαβιά» . Mάλιστα κάποιοι ακραίοι παραθρησκευτικοί κύκλοι , ξεσηκώσουν τους πιστούς σε  όλη τη βόρεια Ελλάδα που αντιδρούν στις νέες ταυτότητες, και ετοιμάζουν «κάθοδο» στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα στο συλλαλητήριο θα μετέχει και το νεοπαγές με θρησκευτικό πρόσχημα κόμμα της Νίκης. Από κοντά και η την Ελληνική Λύση. Την ίδια ώρα πολλές Αστυνομικές Διευθύνσεις προχωρούν πλέον σε ανανέωση ταυτότητας μόνο με ραντεβού μετά τις μεγάλες ουρές που είδαμε τις τελευταίες μέρες.

Πότε θα αρχίσει η έκδοση των νέων ταυτότητων

Οι πολίτες όλης της χώρας θα μπορούν από την 25η Σεπτεμβρίου 2023 να προσέρχονται στα Αστυνομικά Τμήματα, κατόπιν ραντεβού – εκτός εξαιρέσεων – και να προχωρούν στη διαδικασία έκδοσης του νέου δελτίου ταυτότητας.

Πώς θα γίνεται η έκδοση των νέων ταυτοτήτων

Για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου, ύψους 10 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο αντίτιμο του σώματος του δελτίου, στα έξοδα εκτύπωσής του, στη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς του από και προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα στη φωτογραφία, εφόσον ο πολίτης επιθυμεί να τη βγάλει στο Τμήμα Ασφαλείας.

Επισημαίνετα ότι για τις περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας εξαιτίας απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος, θα καταβάλλεται επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου, ύψους 9 ευρώ, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.

Η τεχνολογία που ενσωματώνεται στο νέο δελτίο ταυτότητας είναι αντίστοιχη των διαβατηρίων και έχει αυξημένο κόστος. Στην περίπτωση του νέου δελτίου ταυτότητας, το κόστος είναι το ελάχιστο δυνατό και υποπολλαπλάσιο εκείνου της έκδοσης διαβατηρίων, συμπεριλαμβάνοντας και τη φωτογραφία.

Ο συνολικός χρόνος που απαιτείται, από την ημερομηνία της αίτησης στο αστυνομικό τμήμα μέχρι και την παραλαβή θα κυμαίνεται στις 7 ημέρες.

Η διάρκεια ισχύος από την ημερομηνία έκδοσης είναι τα 10 έτη, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα. Η διάρκεια ισχύος αποτελεί ένα μέτρο που εξασφαλίζει την αξιοπιστία του δελτίου ταυτότητας, καθώς σε διάστημα 10 ετών επέρχονται φυσιογνωμικές αλλαγές στο πρόσωπο του κατόχου. Παράλληλα, η διάρκεια ισχύος των 10 ετών είναι η μέγιστη δυνατή διάρκεια που επιτρέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και συνίσταται από τον ICAO.

 

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…