Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν τα λόγια του πρώην συζύγου της 50χρονης – «Τα σκυλιά τρώνε τη μητέρα σας»

Σοκάρουν οι αναφορές από το περιστατικό

siberian husky 7169324 1280 1

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και ολόκληρη η χώρα από το τραγικό περιστατικό στη συμπρωτεύουσα, όπου σκυλιά κατασπάραξαν 50χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της.

Μάλιστα τραγικές φιγούρες της ιστορίας είναι τα ίδια της τα παιδιά, τα οποία ήταν στο σπίτι και όταν έγινε το περιστατικό βγήκαν έξω να προσπαθήσουν να σώσουν τη μάνα τους, χωρίς να καταφέρνουν κάτι, με αποτέλεσμα αυτή να ξεψυχήσει στα χέρια τους.

Για το παραπάνω συμβάν μίλησε και ο πρώην σύζυγος της 50χρονης στο Πρωινό, αναφέροντας ότι πήρε τηλέφωνο τα παιδιά και τους είπε «Βγείτε έξω, τα σκυλιά τρώνε τη μητέρα σας». Δυστυχώς όμως μπόρεσαν να κάνουν κάτι, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει στα χέρια τους.

Θεσσαλονίκη: Τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη – Φωτογραφία ντοκουμέντο από την ΕΡΤ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας έχουν μεταφερθεί από την Κυριακή οι τρεις σκύλοι ποιμενικού τύπου οι οποίοι κατασπάραξαν την 50χρονη στην περιοχή της Νεοχωρούδας, στη Θεσσαλονίκη, με το πόρισμα για την κατάστασή τους να αναμένεται εντός ημερών.

Τα τρία σκυλιά κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 45 κιλά- παρελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο αργότερα μετά τον θάνατο της μητέρας δύο παιδιών. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThessToday.gr, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από ειδικά κλιμάκια δεν παρουσίασαν επιθετική συμπεριφορά και με τη συνεργασία του δήμου Ωραιοκάστρου και της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας, με κατάλληλους εκπαιδευτές, όπου και παρακολουθούνται εντατικά.

Ο ιατρικός τους φάκελος έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών και αναμένεται η αρχή ενός πολυεπίπεδου πρωτοκόλλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έλεγχο για τσιπάκια, εμβολιασμούς, κατάσταση υγείας, δερματικές παθήσεις και στενή παρακολούθηση. Κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας, δύο καταρτισμένοι εκπαιδευτές θα αποστείλουν το σχετικό πόρισμα στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εισαγγελία με τις διαπιστώσεις τους για την πορεία της συμπεριφοράς τους.

Την ίδια στιγμή η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τα σκυλιά στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών

Οι ίδιες πηγές που και στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει υποθέσεις με επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους, εξηγούν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα μεγαλόσωμα ζώα τα οποία είναι δύσκολα διαχειρίσιμα, ενώ εκτιμούν μέσω του ThessToday ότι το επικρατέστερο σενάριο πίσω από την εξαιρετικά βίαιη επίθεση των σκυλιών κατά της 50χρονης, είναι η αλληλουχία αρνητικών γεγονότων

Ενδεικτικά, ο θόρυβος από το μηχάνημα του κηπουρού για τις εργασίες στην αυλή και τα κλαδιά που κράδαινε η 50χρονη αποτελούν στοιχεία τα οποία εκτιμάται ότι αναστάτωσαν τον συσχετισμό των ζώων απέναντι στη γυναίκα και σε συνδυασμό με τη φαινομενική περιθωριοποίηση -η οποία καταγγέλθηκε από τους κατοίκους της περιοχής-, έφεραν αυτήν την τραγική κατάληξη.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…