Θεσσαλονίκη: Ιερέας ο επικεφαλής της κακοποίησης ανάπηρου

Ιερέας φέρεται να είναι ο 56χρονος υπεύθυνος της μονάδας φροντίδας ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη όπου ανάπηρος άνδρας καταγγέλλεται ότι ζούσε σε εφιαλτικές συνθήκες.

iereas 0

Ιερέας φέρεται να είναι ο 56χρονος υπεύθυνος της μονάδας φροντίδας ατόμων με αναπηρία στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο μετά από καταγγελία για κακοποίηση ανάπηρου περιθαλπόμενου στην εν λόγω δομή, της οποίας η άδεια λειτουργίας βρίσκεται υπό διερεύνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα του τοπικού ενημερωτικού μέσου thestival.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος περιθαλπόμενος φέρεται να υφίστατο πολλαπλές και σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων του κατά την παραμονή του στην εν λόγω δομή, με συγγενικό του πρόσωπο να καταγγέλλει πως ο άνδρας παρέμενε βρόμικος και ακινητοποιημένος στο κρεβάτι του, χωρίς να σιτίζεται επαρκώς.

«Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια παραμονής του παθόντα σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται, αυτός στερούταν υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα δεν του χορηγούταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση» αναφέρει, μετξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 56χρονου υπεύθυνου της δομής καθώς και ενός 44χρονου που είχε αναλάβει τη φροντίδα του άνδρα, ο οποίος όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στερούνταν τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.

Πηγή:thestival.gr

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV