Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια ο Αλγερινός που σκότωσε με 5 μαχαιριές ομοεθνή του – «Πήγε να με βιάσει» υποστήριξε

Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα τον πλησίασε και αποπειράθηκε να τον βιάσει, λέγοντας του μάλιστα «θέλω να σε γ…ω», ενώ τον θώπευσε σε σημείο του σώματος.

δικαστηριο 3

Ένας 23χρονος Αλγερινός που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία 24χρονου συμπατριώτη του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του6 2021 «έσπασε» τα ισόβια δεσμά του. Προηγήθηκε μεταξύ τους επεισόδιο, στη συνέχεια ο 23χρονος δέχθηκε επίθεση από τον παθόντα, μπήκε σε ένα ταχυφαγείο, άρπαξε ένα μαχαίρι με το οποίο τον κυνήγησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Πιο συγκεκριμένα, αφού εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό αυτό της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, με συνέπεια η ποινή των ισοβίων να μετατραπεί σε συνολική κάθειρξη 15 ετών και 17 μηνών. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο καταδικασθείς επέστρεψε στις φυλακές για την έκτιση της ποινής.

Το χρονικό – Τι είπε στην απολογία του ο 23χρονος

Λίγα λεπτά πριν το φονικό είχε σημειωθεί επεισόδιο ανάμεσα στον δράστη και το θύμα, με τον δεύτερο να του επιτίθεται και να τον τραυματίζει ελαφρά με ένα ψαλίδι. Αυτό φαίνεται να προκάλεσε και την αντίδραση του 23χρονου Αλγερινού, ο οποίος αν και αρχικά έφυγε, στη συνέχεια γύρισε για να του επιτεθεί και να τον σκοτώσει.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει τη ζωή του ομοεθνή του και ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα τον πλησίασε και αποπειράθηκε να τον βιάσει, λέγοντας του μάλιστα «θέλω να σε γ…ω», ενώ τον θώπευσε σε σημείο του σώματος.

«Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου»

«Έθιξε την αξιοπρέπειά μου. Ήταν σαν να μου έδωσε μαχαιριά στην τιμή μου ως άντρα. Τον έσπρωξα, εκείνος θύμωσε και με χτύπησε με ψαλίδι. Στο μυαλό μου καρφώθηκε ότι ήθελε να με σκοτώσει. Τρελάθηκα και δε μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου. Έτρεμα ολόκληρος. Έτρεξα, είδα το μαγαζί και φαινόταν το μαχαίρι στον πάγκο του ψητοπωλείου. Εκείνος με ακολουθούσε. Ήταν αποφασισμένος να με σκοτώσει, όχι εγώ εκείνον. Δεν έλεγξα τα χτυπήματα» είπε στην απολογία του.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση: Σοβαρά προβλήματα για ΠΑΣΟΚ – Τρίτος ο Βελόπουλος στη Μακεδονία (video)

Ακρίτα: Αυτή είναι η ομιλία της στη βουλή που έκανε τον Άδωνι να της επιτεθεί (video)

Μπισμπίκης: Η flashback φωτογραφία το 1996 από το Παρίσι – Αγνώριστος στα 19 του χρόνια

Παντελίδης: Αγωγή «μαμούθ» σχεδόν 2 εκατομμυρίων κατέθεσε η οικογένεια του τραγουδιστή κατά της Περιφέρειας (video)

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…