Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συναθροίσεων για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» – Φόβοι για επιθέσεις

«Επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια », αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Αδέσποτα Κορμιά 2024 1 7 screenshot

Πρωτοφανή είναι όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες καθώς νωρίτερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα κορμιά», στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ αυτό της Ελίνας Ψύκου πραγματεύεται το ζήτημα των αμβλώσεων και έχει ως εξώφυλλο μια γυμνόστηθη και εγκυμονούσα είναι κρεμασμένη πάνω σε έναν σταυρό.

Το παραπάνω έκανε πολλές φασιστικές ομάδες να κινητοποιηθούν, με την οργάνωση «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ» να απευθύνει κάλεσμα μπροστά απ’ το Ολύμπιον για… διαμαρτυρία.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα η αστυνομία να απαγορεύσει τις συναθροίσεις σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε να μην κινδυνεύσει η δημόσια ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρα 14:00’ της 12-03-2024 έως 24:00 της 12-3-2024 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης, που οριοθετείται από τις οδούς:

Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγγελάκη – Εγνατία – Μ. Γενναδίου – Φιλίππου – Χαλκέων – Εγνατία – Μοναστηρίου – Ταντάλου – Καζαντζάκη – Αναγεννήσεως – 26ης Οκτωβρίου – Καρατάσου – Ν. Κουντουριώτου – Λ. Νίκης, καθώς και στην πλατεία – μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου (έως του σημείου που η 30ης Οκτωβρίου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωήςτης σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, καθώς και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην οριοθετημένη και κεντρικότερη περιοχή της πόλης»

Απ’ την πλευρά της, η δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Ελίνα Ψύκου, απάντησε στις αντιδράσεις, λέγοντας: «Φίλες και φίλοι παρακαλώ μοιραστείτε.

Γεννήθηκα στα Πατήσια στις 8 Μαρτίου 1977, τη μέρα που είναι καθιερωμένη ως μέρα της γυναίκας. Σε λίγες ώρες κλείνω τα 47. Μεγάλωσα ανάμεσα στα Πατήσια και στον Περισσό. Πήγα δημοτικό τη δεκαετία του 80 και γυμνάσιο και λύκειο τη δεκαετία του 90. Ο παππούς μου και ο μπαμπάς μου ήταν ΑΕΚ. ΑΕΚ έγινα κι εγώ. Βλέπαμε στο γήπεδο και στην τηλεόραση τον Νίλσεν, τον Τσιάρτα, τον Κωστή, τον Κασάπη. Και η εποχή σήκωνε ελληνική pop. Μαντώ, Αλέξια, Σαμπρίνα, Χαριτοδιπλωμένο, Δάντη.
Στο μεταξύ μεγαλώσαμε. Όλες και όλοι. Κι εγώ. Και τα τραγούδια. Και η ΑΕΚ. Και ο παππούς πέθανε. Η οικογένειά μου μου έμαθε να μην φοβάμαι. Αυτό προσπαθώ να μάθω και τον Νικόλα, τον γιο μου. Δε φοβάμαι λοιπόν. Λυπάμαι μόνο που τα ινδάλματα της παιδικής μου ηλικίας, ο Τσιάρτας, η Σαμπρίνα, και ποια, ποιος ξέρει ποια, ποιος άλλη, άλλος, παρέα με όλον αυτόν τον στρατολογημένο κόσμο με εκφοβίζουν. Για μια αφίσα που απεικονίζει την Παναγία, την όπως αποκαλούν μητέρα τους.
Που την απεικονίζει σταυρωμένη (όπως ο Χριστός) και έγκυο στον Χριστό. Μάλλον στο μυαλό τους πάθη επιτρέπεται να περνάνε δημόσια μόνο οι άντρες. Οι γυναίκες ας κρατήσουν τα πάθη για το σπίτι. Και μάλλον είναι ντροπή να δείχνεις την Παναγία με γυμνό στήθος. Γυμνό μπορεί να είναι το γυναικείο στήθος μόνο στις ταινίες ενηλίκων που βλέπουν τα βράδια, όταν κοιμούνται τα παιδιά και κλείνουν τα φώτα για να μην τους βλέπει ο Θεός.
Εδώ το τρέιλερ της ταινίας μας, Αδέσποτα Κορμιά, σε μοντάζ ποιου άλλου; Φυσικά του Nikos Pastras
Δε φοβόμαστε και αγαπάμε τους ανθρώπους.».

 

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…