Newsroom

Newsroom

Θεσσαλία: Συγκλονίζει γιαγιά που μεγαλώνει μόνη την εγγονούλα της μέσα στο πλημμυρισμένο της σπίτι (Video)

Σπαρακτικές εικόνες εγκατάλειψης στη Θεσσαλία μετά την καταστροφική πλημμύρα. Η γιαγιά ωστόσο δίνει μαθήματα ζωής, αξιοπρέπειας και δύναμης.

ezgif.com webp to jpg 3 2

Μαθήματα ζωής, αξιοπρέπειας και δύναμης δίνει μια γιαγιά στη Θεσσαλία, άλλη μια κάτοικος που είδε την κατοικία της να πλημμυρίζει και να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής.

Η κακοκαιρία πλημμύρισε το σπίτι που ζει και μεγαλώνει την ανήλικη εγγονή της, όμως η ίδια διατηρεί την ψυχραιμία της. Η κόρη της έφυγε από τη ζωή και η ίδια καλείται στα γεράματα να φροντίζει την μόλις 6 μηνών εγγονούλα της.

Την ιστορία της εν λόγω γιαγιάς έκανε γνωστή η Αλεξάνδρα Καψαλά, όταν πριν από μερικές μέρες ταξίδεψε σε πανσιόν σκύλων Smart Dog στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τον Παλαμά Καρδίτσας, μαζί με άλλους εθελοντές, για να βοηθήσει τους πληγέντες από την κακοκαιρία. Εκεί ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται να πλησιάζει μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία μόνη της προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται από το σπίτι της, καθαρίζοντάς το από τα νερά και τις λάσπες.

«Μέσα σε 20 ημέρες καταστράφηκα δύο φορές»

Η γιαγιά την υποδέχεται με ευγένεια. Εξηγεί στους εθελοντές τα όσα βιώνει και προσπαθεί με όσες δυνάμεις έχει, να βάλει μια τάξη στο σπίτι που έχει μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο. Οι εικόνες άρχισαν να ταξιδεύουν στα social media και πολύ γρήγορα σηκώθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ζητούσαν τα στοιχεία της γιαγιάς για να στείλουν βοήθεια.

«Μέσα σε 20 ημέρες καταστράφηκα δύο φορές. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Μπήκαν τα νερά στο σπίτι, γεμίσαμε λάσπες και ό,τι έσωσα την προηγούμενη φορά, τώρα διαλύθηκε. Άλλαξε η ζωή μας. Δεν έχουμε που να κοιμηθούμε» δηλώνει με δάκρυα στα μάτια κάτοικος Βόλου στο thenewspaper.gr.

Το σπίτι της πλημμύρισε από την καταστροφική κακοκαιρία της Τετάρτης. Η ίδια εξομολογείται ότι δεν έχει φοβηθεί περισσότερο στη ζωή της από εκείνο το βράδυ. «Νομίζαμε ότι θα πνιγούμε. Δεν έχεις δει ξανά τέτοιο πράγμα. Έμπαιναν τα νερά με ορμή και διέλυαν τα πάντα. Τι θεομηνία ήταν αυτή» συμπληρώνει.

To σκηνικό μοιάζει ίδιο στα περισσότερα σπίτια. Τοίχοι λερωμένοι να θυμίζουν το ύψος των ορμητικών νερών. Μυρωδιά μούχλας παντού. «Δεν έχουμε κουράγιο να σώσουμε τίποτα πια. Είκοσι μέρες φτιάχναμε το σπίτι και ξαφνικά τώρα πρέπει να τα κάνουμε όλα από την αρχή. Με τι χρήματα; Πρέπει να μας δώσουν αποζημιώσεις άμεσα. Αύριο το πρωί. Πρέπει να αγοράσουμε νέες συσκευές, φαγητά να φάμε, κρεβάτι να κοιμηθούμε» επισημαίνει άλλη ιδιοκτήτρια σπιτιού που παραδόθηκε στα ορμητικά νερά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Kpsl (@alexandra.kaps)

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…