Newsroom

Newsroom

Θεσμός πια το "φέσι" στα κοινόχρηστα

Για ένα είδος θεσμού πλέον των οφειλών στα κοινόχρηστα κάνει ο λόγο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)…

koinohrista

Για ένα είδος θεσμού πλέον των οφειλών στα κοινόχρηστα κάνει ο λόγο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) κ. Στράτος Παραδιάς, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το koutipandoras.gr, σχετικά με το θέμα.

«Πέρυσι έκλεισαν όλα τα καλοριφέρ σχεδόν σε όλες τις πολυκατοικίες της χώρας και φέτος θα κλείσουν και τα ασανσέρ», τονίζει με απόγνωση ο κ. Παραδιάς. Ο λόγος, είναι ένας όπως αναφέρει: Είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε πολυκατοικίες πλέον που αρνούνται πεισματικά να πληρώσουν τα κοινόχρηστα με αποτέλεσμα αυτά όχι μόνο να συσσωρεύονται αλλά και να πέφτουν στους ώμους των υπολοίπων ιδιοκτητών της πολυκατοικίας και βεβαίως του διαχειριστή.

Ο κ. Παραδιάς, όπως τονίζει, για τις περιπτώσεις που γνωρίζουν οι γείτονες ότι υφίσταται πραγματική οικονομική αδυναμία, όλοι λίγο πολύ συνεισφέρουν, ωστόσο αναφέρει, πως η πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων είναι απλά κατ’ επιλογή «μπαταχτσήδες», αφού όπως συμπληρώνει, «γνωρίζουν ότι χρειάζονται γύρω στα 5.000 ευρώ δικαστικά έξοδα και τουλάχιστον 3 έτη για καταδικαστική απόφαση από πρωτοδικείο και έτσι το εκμεταλλεύονται, καθώς κανείς διαχειριστής δεν μπορεί να αναγκάσει μία πολυκατοικία να κάνει πολλαπλάσια έξοδα από αυτά των οφειλών, για να κερδίσει κάποια στιγμή στο μέλλον μία διαταγή πληρωμής».

Ουσιαστικά τέτοιου είδους προσφυγές γίνονται για πολυετείς οφειλές και δύνανται να οδηγήσουν τον οφειλέτη στον Τειρεσία, ακόμα και στην κατάσχεση του ακινήτου του, για την τακτοποίηση των οφειλών του έναντι της πολυκατοικίας. Αυτό που ζητά ουσιαστικά η ΠΟΜΙΔΑ και έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι να υπάρξει μία πρόβλεψη όπου αυτές οι περιπτώσεις θα οδηγούνται στα ειρηνοδικεία, ώστε και πιο φθηνή και πιο σύντομη να είναι μία απόφαση που ουσιαστικά θα αναγκάζει τον «μπαταχτσή» να πληρώσει.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…