Newsroom

Newsroom

Θερμή υποδοχή του 2023 για τον Μητσοτάκη από το antinews: Έκανε «επίδειξη ραγιαδισμού»

Το antinews εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τον “αποχαιρετισμό” του τούρκου πρέσβη στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του.

Screenshot 2023 01 01 110742

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη υποδέχτηκε το 2023 η ιστοσελίδα antinews που θεωρείται ότι απηχεί απόψεις του κλίματος Σαμαρά εντός της ΝΔ.

Το antinews εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τον “αποχαιρετισμό” του τούρκου πρέσβη στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του.

«Ουδέποτε ο Ερντογάν «αποχαιρέτησε» Έλληνα πρέσβη, ο οποίος ολοκλήρωνε τη θητεία του στην Τουρκία, και αποχωρούσε. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός δέχτηκε στο μέγαρο Μαξίμου τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας», έγραψε το antinews και πρόσθεσε:

«Το ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει υποταχθεί στις ανάγκες της φιλοτέχνησης του επικοινωνιακού προφίλ του πρωθυπουργού, ούτε συζήτηση. Τη μια ημέρα, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως… αξύριστος (διακοπές γαρ στην Κρήτη) Τop gun, και την άλλη υποδέχεται στο μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο πρέσβη. Το δεύτερο ουδέποτε έκανε ο Ερντογάν σε Έλληνες διπλωμάτες.

Ποια η ανάγκη να «αποχαιρετίσει» ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Παρασκευής (30/12), τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζιουργκεργκίν (Burak Özügergin); Διότι όλα βαίνουν πρίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις; Έτσι, άραγε, αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις διπλωματικές κινήσεις για την εκτόνωση της έντασης στα ελληνο-τουρκικά;

Προς τι, λοιπόν, αυτή η… φιλική χειρονομία; Εννοείται πως είναι επιβεβλημένες οι προσπάθειες για την εκτόνωση της έντασης στα ελληνο-τουρκικά. Όλα όμως στην ώρα τους. Και σίγουρα όχι τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλεί ευθέως με casus belli.

Ούτε, βεβαίως, όταν συνεχίζονται, ακόμα και μέσα στις εορτές, οι μαζικές τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Να σημειωθεί πως την Παρασκευή, μετά τη συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον Μ.Οζιουργκεργκίν, στις 15:43 μια τριάδα τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τις νήσους Παναγιά και Οινούσσες.

Η χειρονομία Μητσοτάκη ήταν ολότελα εκτός τόπου και χρόνου. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ουδέποτε έχει αποχαιρετήσει απερχόμενο Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, η συνάντησή του με τον Μ.Οζιουργκεργκίν μοιάζει περισσότερο με επίδειξη ραγιαδισμού, παρά με ουσιαστική διπλωματική κίνηση.

Κατά τη συνάντηση, την οποία ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, παραθέτοντας στο twitter και σχετική φωτογραφία, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο Τούρκο πρέσβη για τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της θητείας του για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…