Newsroom

Newsroom

Θέμα συνείδησης το "όχι" για τους διαγραμμένους

Κατά συνείδηση ψήφισαν, όπως δηλώνουν, οι περισσότεροι βουλευτές οι οποίοι παρά τους εκβιασμούς για κομματική πειθαρχία ψήφησαν το τρανταχτό «όχι»…

Κατά συνείδηση ψήφισαν, όπως δηλώνουν, οι περισσότεροι βουλευτές οι οποίοι παρά τους εκβιασμούς για κομματική πειθαρχία ψήφησαν το τρανταχτό «όχι» και αμέσως μετά ενημερώθηκαν και επίσημα από τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, για τη διαγραφή τους.

Βάσω Παπανδρέου:

«Ψήφισα κατά συνείδηση μετά από πολύ καιρό.
Αισθάνομαι ήσυχη με τη συνείδηση μου μετά από πολύ καιρό.
Με διέγραψαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Δεν μπορούν να διαγράψουν τις απόψεις μου και την πορεία μου.»

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος:

«Σήμερα έπρεπε να αποδείξω στους πολίτες, που σε τρεις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με ανέδειξαν πρώτο βουλευτή στο νομό Έβρου, τη συνέπεια στις αρχές μου και τα πιστεύω μου.

Έκανα λοιπόν το αυτονόητο. Προέταξα το συμφέρον της δοκιμαζόμενης πατρίδας και των πολιτών της. Με γνώση του όποιου προσωπικού κόστους. Πειθάρχησα στη συνείδηση μου και όχι στην κομματική επιλογή. Με απόλυτη γνώση και του περιεχομένου της ψήφου μου, αλλά και των συνεπειών της.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ήταν, είναι και θα είναι το «σπίτι» μου. Ο φυσικός πολιτικός μου χώρος.Έδωσα την υπόσχεση μου σε όλους τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες ότι θα αγωνίζομαι για τον ακριτικό νομό μας. Και θα τηρήσω αυτή την υπόσχεση.»

Λούκα Κατσέλη

«Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.
Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους»

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Ψήφισα όχι στο νέο μνημόνιο συνειδητά και νιώθω ότι λειτούργησα με τις αρχές μου και όχι με βάση την κομματική πειθαρχία»

Πάνος Καμμένος:

«Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, θα παραμείνω συνεπής: με τον όρκο μου στο Σύνταγμα και τους πολίτες, με την καρδιά μου στις αρχές και αξίες που υπηρέτησα και θα υπηρετώ, με την ψυχή μου στην Πατρίδα μου την Ελλάδα»

Μανώλης Κεφαλογιάννης:

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Η Ν.Δ. ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι μου»

Κ. Μαρκόπουλος:

“Καθαρός. Πολύ καθαρός σήμερα στον Real fm. Δεν πρόκειται να παρατήσω την έδρα μου γιατί με ψήφισαν 25.000 άνθρωποι που δεν θέλουν το Μνημόνιο και θέλουν να είμαι μαζί με την πατρίδα” είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μαρκόπουλος. Στην ερώτηση εάν μετάνιωσε που ψήφισε Σαμαρά, είπε πως όχι. “Εάν ήταν η ίδια εποχή θα τον ξαναψήφιζε”, υπογράμμισε. Με τις σημερινές συνθήκες, όμως;

K. Mαρκόπουλος:

«Στα θέματα συνείδησης και εθνικής ευθύνης δεν χωράνε συναισθηματισμοί ούτε προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Έκανα αυτό που πίστευα. Δεν με ενδιαφέρει το κόστος. Προσωπικά Εύχομαι η Ιστορία να δικαιώσει την Πατρίδα μας»

Χάρης Καστανιδης:

«Αυτοί διεγράφησαν – εννοείται αυτοί που τους διέγραψαν – κι όχι εμείς. Εμείς οι 6 αιτιολογήσαμε την αποχή, υποστηρίζοντας τα… όσα υποστήριζε κι ο ίδιος πριν από λίγο καιρό» δήλωσε ο πρώην υπουργός και συνέχισε χαρακτηρίζοντας τον Θεόδωρο Πάγκαλο «ασάλευτο γίγα με σαλεμένη λογική».

Γιώργος Βαγιωνάς:

«Υπερασπίστηκα με συνέπεια το “όχι” μου στα Μνημόνια της Τρόϊκα και του ΔΝΤ- Η ΝΔ παραμένει το “σπίτι” μου- Έχω τη συνείδησή μου καθαρή απέναντι στους Χαλκιδικιώτες. Αποφάσισα να πω “οχι” στους επαχθείς όρους που οι δανειστές μας θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα μέσω ενός νέου Μνημονίου. Αυτή η επιλογή μου εκπορεύεται από τους ίδιους λόγους που μού είχαν υπαγορεύσει την καταψήφιση και της πρώτης δανειακής σύμβασης πριν δύο περίπου χρόνια»

Θεόφιλος Λεονταρίδης :

«Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την ιστορία μου και την πορεία μου στη Ν.Δ. Αποφάσισαν να καταψηφίσω το νέο Μνημόνιο, καθαρά για λόγους συνείδησης. Είμαι υπόλογος μόνο στο λαό των Σερρών, που τόσες φορές με τίμησε με τη ψήφο του. Δεν είχα το δικαίωμα να συναινέσω σε μια πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια, υποθηκεύει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ και εξακολουθώ να θεωρώ «σπίτι» μου τη Ν.Δ».

Αναστάσιος Καρυπίδης:

«Δεν πίστευα στο πρώτο Μνημόνιο και δεν πιστεύω ούτε στο νέο, που θα μας βυθίσει ακόμη περισσότερο στην ύφεση. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου και μπορώ να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια, ειδικά τους νέους ανθρώπους. Όσον αφορά τη διαγραφή μου από το κόμμα, εγώ παραμένω Ν.Δ την παράταξη που υπηρέτησα πιστά τόσα χρόνια. Σαφώς και δεν σκοπεύω να παραιτηθώ».

Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά:

«Έπραξα αυτό που υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή ως παράταξη. Έβαλα το εθνικό συμφέρον, πάνω από το προσωπικό. Παραμένω στη Ν.Δ, που είναι το «σπίτι» μου, από όπου  δεν έφυγα, αλλά με έδιωξαν. Δεν πρόκειται να παραιτηθώ, αλλά θα συνεχίσω να εργάζομαι για αυτά που πιστεύω».

Χρήστος Ζώης:

«Είμαι στη Νέα Δημοκρατία από τα μαθητικά μου χρόνια και δεν έφυγα ποτέ, σε δύσκολες και καλές περιόδους. Δυστυχώς σήμερα κάποιοι αποφάσισαν να με διώξουν γιατί εξακολουθώ να πιστεύω, να υποστηρίζω και να λέω ότι έλεγα πάντα. Παραμένω συνεπής. Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη».

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο