Newsroom

Newsroom

Θέμα ημερών η επίθεση εναντίον της Συρίας

Σε λίγες μέρες θα γίνει η επίθεση στην Συρία όπως αναφέρουν τα διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία . Το πρακτορείο Reuters αναφέρει…

Σε λίγες μέρες θα γίνει η επίθεση στην Συρία όπως αναφέρουν τα διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία .
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι διπλωμάτες των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών ενημέρωσαν εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης ότι εντός των προσεχών ημερών θα εκδηλωθεί στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων του καθεστώτος Aσαντ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ενημέρωση έγινε προχθές, στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια σύσκεψης ηγετών της συριακής αντιπολίτευσης με τους εκπροσώπους μεγάλων δυτικών δυνάμεων.
Εξάλλου, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA αναφέρει ότι στρατιωτικοί ηγέτες της Δύσης και αραβικών κρατών, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Αμμάν της Ιορδανίας, κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο αναφορικά με την πιθανολογούμενη στρατιωτική επέμβαση. Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσι, αρχηγού του αμερικανικού γενικού επιτελείου, συμφωνήθηκε η εκπόνηση σχεδίων για τον συντονισμό της επίθεσης εναντίον συριακών στόχων μεταξύ του «συνασπισμού προθύμων» που πρόκειται να συγκροτηθεί, δεδομένου ότι η κατηγορηματική αντίθεση της Ρωσίας και της Κίνας δεν θα επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε απόφαση.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο Μπαράκ Ομπάμα προσανατολίζεται σε μια περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση, η οποία θα διαρκέσει γύρω στις δύο ημέρες και θα περιλαμβάνει «χειρουργικά» πλήγματα, με εκτόξευση πυραύλων Κρουζ από αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο ή και από βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης. Στόχος θα είναι η «τιμωρία» του καθεστώτος Aσαντ για τη θρυλούμενη χρήση χημικών όπλων εναντίον ανταρτών και όχι η ανατροπή του Σύρου προέδρου, όπως διευκρίνισε χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι.
Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, ο Αμερικανός υπουργός Aμυνας Τσακ Χέιγκελ δήλωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι στρατιωτικές προετοιμασίες και ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να εκπληρώσουν οποιαδήποτε αποστολή τούς ανατεθεί. Τη διάχυτη εντύπωση ότι είμαστε στο «δώδεκα παρά πέντε» ενισχύει και η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων, αύριο Πέμπτη από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.
Στη Δαμασκό, ο υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουάλεμ απέρριψε ξανά τις κατηγορίες ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων. «Το να τα βάζει κανείς με τη Συρία δεν είναι μικρή υπόθεση», προειδοποίησε ο Σύρος αξιωματούχος, για να προσθέσει: «Διαθέτουμε αμυντικά μέσα που θα κάνουν πολλούς να σαστίσουν». Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα του και την ευχαρίστησε για την υποστήριξή της.
Από την πλευρά της, η Μόσχα εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση της Ουάσιγκτον να ακυρώσει διμερείς συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Χάγη με αντικείμενο την αναζήτηση πολιτικής λύσης στο συριακό πρόβλημα. Την έντονη αντίθεσή της στην προοπτική στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας επανέλαβε η Κίνα.

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…