Newsroom

Newsroom

Το θέμα είναι τα παιδιά και όχι η γονεϊκή ικανότητα των ομόφυλων ζευγαριών

Αντιπαραθέσεις, κραυγές, ρατσισμός απόψεις ειδικών που καταδικάζουν την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και άλλες που ισχυρίζονται το αντίθετο αλλά καμία κουβέντα για το θέμα.

5af1a8821dc524a02c8b45b2

Το θέμα δεν είναι αν τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί. Και βέβαια μπορούν. Το θέμα δεν είναι πόσοι συμφωνούν και πόσοι διαφωνούν με αυτό. Το θέμα είναι τα παιδιά. Και είναι θλιβερό να διαβάζεις τόσες ακραίες απόψεις και να μην ακούς κουβέντα έως σήμερα για το ότι επί τόσα χρόνια δεν γνώριζε κάνεις τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές.

Κάνεις δεν λέει ότι οι δομές που φιλοξενούσαν απροστάτευτα παιδιά δεν είχαν ούτε καν κανονισμό λειτουργίας. Και κάτι πολύ βασικό κάνεις δεν σχολιάζει ότι μέχρι και σήμερα οι περισσότερες εκκλησιαστικές δομές όπως αναφέρουν πηγές του koutipandoras.gr αρνούνται να απαντήσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούν. Η Εκκλησία που καταδικάζει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θεωρεί τα παιδιά που φιλοξενεί κτήμα της και δεν αναφέρει σε κανέναν πόσα παιδιά έχει και υπό ποιες συνθήκες τα φιλοξενεί.

Τόσο το koutipandoras όσο και το HOT DOC με παλαιότερα δημοσιεύματα είχαν παρουσιάσει τα προβλήματα που επικρατούσαν στις λειτουργίες των δομών ανήλικων παιδιών 

Παιδιά στα αζήτητα- Όλη η αλήθεια για την λειτουργία των δομών παιδικής προστασίας στην Ελλάδα

Τζίροι εκατομμυρίων σε ιδρύματα με «δόλωμα» τα παιδιά

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το νομοσχέδιο της κ. Φωτίου καταφέρει να βάλει όντως τα πράγματα σε μια τάξη. Κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά αυτή η μείωση του χρόνου αναμονής στις υιοθεσίες είναι εφικτό να συμβεί όταν τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι νομικά «εγκλωβισμένα». Επίσης κάνεις δεν μπορεί να ξέρει από τώρα αν οι δομές θα μπορέσουν αν αντεπεξέλθουν στη νέα μορφή λειτουργίας όταν αυτές έχουν δημιουργηθεί κυρίως εξαιτίας αυτού του χρονοβόρου συστήματος υιοθεσίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αγώνας εκείνων που πραγματικά θέλουν αυτά τα παιδιά να έχουν ένα καλύτερο μέλλον έχει συνέχεια.

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής