Newsroom

Newsroom

Θάλεια Ματίκα: «Και οι παππούδες μας ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία»

Η γνωστή ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό.

matika 3

Η Θάλεια Ματίκα παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και μίλησε για την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας και την ανάγκη αλλαγή στάσης στο μεταναστευτικό.

«Έχουμε χιλιάδες προβλήματα αλλά το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Και θα γίνεται μεγαλύτερο αν, μέσω της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας, δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας. Αν δεν καταφέρουμε να τους ενσωματώσουμε. Θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία, αν δεν δώσουμε βάση στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν με κίνδυνο της ζωής τους σε βάρκες ξέρουν πολύ καλά από τα κινητά τους ότι μπορούν και να πνιγούν, όπως και άλλοι που ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ευρώπη.

Τι τους ωθεί και παίρνουν το ρίσκο; Η οικονομική ανέχεια, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος. Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει, να δουλέψει, να επιβιώσει, τι μπορεί να κάνει; Και οι Έλληνες όταν πήγαμε στην Αμερική ήμασταν από τους πιο βίαιους λαούς μετά τους Τούρκους. Επειδή, λοιπόν, και οι παππούδες μας ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία. Αν και σήμερα πάλι οι Έλληνες γίναμε μετανάστες αλλά με πτυχία.

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης πάντα θα δέχεται ξένους. Το θέμα είναι πως δέχεσαι και πως αφομοιώνεις το ξένο μέσα από τις ευκαιρίες που δίνεις για να αγαπήσει την Ελλάδα, ώστε να μη θεριέψει το μίσος ή ο φανατισμός», είπε η ηθοποιός.

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

418772443 18022281412941275 8315185596764891479 n

«Κάνω τη σωστή επιλογή για το παιδί μου;» – Τι αποκαλύπτει η Εριέττα Κούρκουλου για τη βίγκαν διατροφή του γιου της

«Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα να έχω εμπιστοσύνη στο παιδί μου. Ότι μπορεί να…