Θα συνεχίσουμε να λέμε τους ναζί, ναζί

Οι εκλογές δεν είναι δικαστήριο. Οι Σπαρτιάτες έχουν ως πραγματικό ηγέτη έναν φυλακισμένο Ναζί με τη σβάστικα χαραγμένη στο μπράτσο

Χωρίς τίτλο 1

Βγήκαν ξανά με υφάκι και αλωνίζουν στα κανάλια υπονοώντας με το βλέμμα τους το φρικτό «εγέρθητω» που είχε μουρμουρίσει σε άπταιστα χρυσαυγίτικα ο Γιώργος Γερμενής.

Το «σοφό» εκλογικό σώμα έδωσε ξανά κοινοβουλευτικό βήμα στους ναζί, αυτή τη φορά εκλέγοντας 12 άγνωστους «Σπαρτιάτες», μαριονέτες του puppet master Ηλία Κασιδιάρη, με την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση είχε φροντίσει, μαζί με τη δική της επιτυχημένη προεκλογική καμπάνια, να αναλάβει και το «σπρώξιμο» του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τη μαύρη διαφήμιση που του εξασφάλισε το σαθρό νομοθέτημα που ψηφίστηκε πριν τις εκλογές του Μαΐου, και το οποίο θα βρούμε μπροστά μας ξανά (και εντονότερα) τον ερχόμενο Οκτώβρη, όταν ο Κασιδιάρης θα επανεμφανιστεί ως διεκδικητής του δήμου Αθηναίων.

Όσο υφάκι κι αν πουλάνε πάντως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ακρωτηριασμένοι από το βασικό όπλο επιβολής κυριαρχίας που είχε στην κατοχή της η Χρυσή Αυγή: τα Τάγματα Εφόδου.

Όποιος νομίζει ότι θα σταματήσουμε να αποκαλούμε τους ναζί, ναζί και τους εγκληματίες, εγκληματίες, απλώς και μόνο επειδή μια μεγάλη σιωπηρή μειοψηφία αποφάσισε να στρατευθεί με τους εχθρούς της ανθρωπότητας είναι γελασμένος.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Στίγκας, ένας πολιτικός οπορτουνιστής που δεν έχει αφήσει κόμμα για κόμμα στο παρελθόν, σύρθηκε στη Βουλή από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ναζιστή, Ηλία Κασιδιάρη και έτσι ευγνώμων όπως ένιωθε, το πρώτο που έκανε χθες ήταν να ευχαριστήσει πειθήνια δημοσίως τον χορηγό του. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, περιδιαβαίνει σήμερα τα κανάλια παριστάνοντας τον ανήξερο και πουλώντας νομικούς εξυπνακισμούς.

Μόνο που οι εκλογές δεν είναι δικαστήριο. Οι Σπαρτιάτες έχουν ως πραγματικό ηγέτη έναν φυλακισμένο Ναζί με τη σβάστικα χαραγμένη στο μπράτσο, και στην καλύτερη περίπτωση οι ίδιοι είναι φίλοι εγκληματιών που λαμβάνουν με χαρά τις χορηγίες και τα «καύσιμά τους». 

Η ελληνική κοινωνία έχει βαθιές παθογένειες, πολλές από τις οποίες θα αναδειχτούν μέσα από το πολιτικό τσίρκο της ακροδεξιάς και της καρδουλίτσας που θα εγκατασταθεί στη Βουλή τα επόμενα χρόνια.

Αλλά σε ό,τι αφορά τον εγχώριο φασισμό, εκτός από παθογένειες έχει και αντιστάσεις. Αυτές θα ενεργοποιηθούν ακαριαία και στη Βουλή και στην κοινωνία, και στον δρόμο αν χρειαστεί, όπως συνέβη ακόμη και με την περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Ελπίζω τουλάχιστον…

* To σκίτσο αποτελεί παλαιότερη δημιουργία του Sakui και είχε δημοσιευτεί στο Documento σε ανύποπτο χρόνο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…