Θα μας τρελάνει η Σώτη Τριανταφύλλου: Το πρόγραμμα της Λεπέν έχει αριστερή ταυτότητα (video)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η «ανάγνωση» της Σώτης Τριανταφύλλου για το πολιτικό στίγμα της Μαρίν Λεπέν 

EK Soti Triantafyllou

Η Σώτη Τριανταφύλλου μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ για το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών και οι δηλώσεις της για το προεκλογικό πρόγραμμα της Μαρίν Λεπέν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Αριστερή ταυτότητα «είδε» η συγγραφέας και ιστορικός πίσω από το πρόγραμμα της Λεπέν και στην ανάλυση που έκανε για να εξηγήσει αυτήν την «ανατρεπτική» οπτική μπέρδεψε περισσότερο τα πράγματα.

Τόνισε χαρακτηριστικά στην παρέμβαση της στη δημόσια τηλεόραση πως «η αντίδραση εναντίον της Λεπέν δεν σχετίζεται με το πρόγραμμά της αλλά με αυτό που έχει υπάρξει στο παρελθόν το “Εθνικό Μέτωπο”. Είναι ακτιβιστική αυτή η αντίδραση. Αλλά μόνο αν μελετήσεις το πρόγραμμά της μπορείς να την κάνεις σκόνη..

Αν προσπαθήσουμε να ορίσουμε την ταυτότητά της με τα παλιά υλικά, της Αριστεράς και της Δεξιάς, δεν βγάζουμε άκρη. Αν διαβάσει κανείς το πρόγραμμά της, χωρίς να την ξέρει, μπορεί να της αποδώσει αριστερή ταυτότητα.

 Έχει ένα πρόγραμμα παροχών, λαϊκίστικο. Μεταξύ άλλων μιλά για συνταξιοδότηση στα 60 έτη κάτι που είναι ανήκουστο στην εποχή μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η Σώτη Τριανταφύλλου και ευτυχώς προς το τέλος το «έσωσε» κάπως τονίζοντας:

«Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά της Λεπέν που μοιάζουν με εκείνα του Τραμπ, αλλά νομίζω ότι οι διεθνείς της φιλίες δεν ορίζονται μόνο από τις ιδεολογικές της επιλογές, αλλά και από το ποιος τελικά την κάνει παρέα. Οι πιο σοβαροί πολιτικοί στον διεθνή χώρο την αποφεύγουν, άρα αναζητεί συμμαχίες σε πρόσωπα κάπως σκοτεινά. Είναι κάτι αντίστοιχο με το δάνειο που πήρε για το κόμμα της από ρωσική τράπεζα».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…