Θ. Ξανθόπουλος: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η προειδοποίηση της Κομισιόν για το πλαίσιο της προστασίας μαρτύρων και τις διώξεις δημοσιογράφων

«Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκαλείται και εκτίθεται διεθνώς τόσο για την μη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας που παρέχει ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη προστασία στους μάρτυρες υποθέσεων διαφθοράς όσο και για τις διώξεις δημοσιογράφων που συνέβαλαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis» επισημαίνει ο κ. Ξανθόπουλος.

5d494660eb364

Αναλυτικά η δήλωση του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Για ακόμη μια φορά  η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκαλείται και εκτίθεται διεθνώς  τόσο για την μη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας που παρέχει ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη προστασία στους μάρτυρες υποθέσεων διαφθοράς όσο και για τις διώξεις δημοσιογράφων που συνέβαλαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis. 

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και  Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια,  κ. Β. Γιούροβα, μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Στ. Κούλογλου, ξεκαθαρίζει  ότι η επίμαχη οδηγία πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη μέλη, σημειώνοντας ότι έχει στείλει από 28 Ιανουαρίου 2022  προειδοποιητική επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση  καθώς παρήλθε στις 17 Δεκεμβρίου 2021, η προθεσμία για την ενσωμάτωσή της στο εθνικό δίκαιο. Επισημαίνει επίσης με νόημα ότι οι ερευνητές δημοσιογράφοι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς και του εξτρεμισμού, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση των διώξεων που ασκήθηκαν κατά ερευνητών δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Είναι πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την πολιτική της υπονομεύει το νομικό πλαίσιο καταπολέμησης  της διαφθοράς. εργαλειοποιεί προκλητικά τους θεσμούς, πλήττει την ελευθερία του τύπου και απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αποδεικνύεται μια κυβέρνηση άκρως επικίνδυνη για το κράτος δικαίου.

Πρόταση γάμου σε συναυλία του Εισβολέα: «Αναστασία θέλεις να γίνεις γυναίκα μου;» (video)

ποζαρ

Πρόταση γάμου σε συναυλία του Εισβολέα: «Αναστασία θέλεις να γίνεις γυναίκα μου;» (video)

Λίγο πριν ανέβει η Ιουλία Καραπατάκη στη σκηνή του Φεστιβάλ Πόζαρ μια πρόταση περίμενε μία…

Δεν υποκύπτουν στις πιέσεις του Άδωνη οι ιδιώτες γιατροί: Μόλις 12 δέχθηκαν να πάνε σε δημόσια νοσοκομεία (video)

giatroi

Δεν υποκύπτουν στις πιέσεις του Άδωνη οι ιδιώτες γιατροί: Μόλις 12 δέχθηκαν να πάνε σε δημόσια νοσοκομεία (video)

Απελπισμένος εμγανίζεται ο υπουργός Υγείας, να διαχειριστεί τη βαριά δυσλειτουργία στο ΕΣΥ που προκαλεί η…