Newsroom

Newsroom

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία

Τη Δευτέρα τίθεται σε εφαρμογή η επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία, η οποία θα ξεκινήσει με δύο πλοία, τουρκικών συμφερόντων, χωρητικότητας 250 ατόμων. Σε καθημερινή βάση, θα πραγματοποιούνται τρία δρομολόγια.

56eebf5a1dc524aa648b4775

Μάλιστα, τους 350 φτάνουν αστυνομικοί της Frontex, οι οποίοι έχουν φθάσει στη Λέσβο, προκειμένου να συνδράμουν το έργο επαναπροώθησης των παράτυπων μεταναστών στο Δικελί της Τουρκίας.

Για αύριο, έχει προγραμματιστεί η επαναπροώθηση 250 μεταναστών, ενώ ανάλογος αριθμός έχει προβλεφθεί για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε μετανάστης θα συνοδεύεται από έναν αστυνομικό της Frontex. Oι πρώτες μετακινήσεις αφορούν μετανάστες από το Πακιστάν, χώρες της βορείου Αφρικής, το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα και το Κονγκό.

Την ίδια ώρα ωστόσο, αύξηση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς από το πρωί της Παρασκευής έχουν αποβιβαστεί 888 άτομα στη Λέσβο, 462 στη Χίο και 31 στη Σάμο.

Συγχρόνως, εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας (hot spots) των παραπάνω νησιών, καθώς στη Μοριά της Λέσβου βρίσκονται 3.340 άτομα, στη Χίο 2.045 και στη Σάμο 249.

Τριακόσα άτομα παραμένουν παράλληλα, στο λιμάνι της Χίου, ενώ ακόμη 300 έχουν μετεγκατασταθεί σε ανοικτό καταυλισμό στην πρωτεύουσα του νησιού.

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…