Newsroom

Newsroom

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση της απαγωγής της Μαρί – Ελένης

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με την απαγωγή της 4χρονης Marie-Eleni Grimsrud. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Κύπριοι και ένας Σύρος σε περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 44, 47, 39 και 33 ετών. 

590303801dc5241a478b467b

Σε δηλώσεις του στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως εντοπίστηκε το αυτοκίνητο Range Rover μαύρου χρώματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δύο μασκοφόρους – απαγωγείς χθες το πρωί έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη. Για τον εντοπισμό τους φαίνεται να προέκυψε μαρτυρία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, η Αστυνομία εξασφάλισε και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του πατέρα της τετράχρονης, o οποίος παραδέχθηκε μέσω του δικηγόρου του ότι αυτός οργάνωσε την απαγωγή και ανέφερε ότι το παιδί είναι μαζί του.

Αιχμάλωτη στα χέρια του πατέρα της είναι η τετράχρονη Marie-Eleni Grimsrud, η οποία απήχθη από δύο μασκοφόρους χθες το πρωί στη Δασούπολη. Η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του πατέρα της Torkel Grimsrud, o οποίος παραδέχθηκε μέσω του δικηγόρου του ότι αυτός οργάνωσε την απαγωγή και ανέφερε ότι το παιδί είναι μαζί του. Όλες οι πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει η Αστυνομία οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως ο πατέρας και το παιδί βρίσκονταν στα κατεχόμενα.

Μαφιόζικη επιδρομή

Οι δύο μασκοφόροι, που όπως όλα δείχνουν είχαν προσληφθεί από τον πατέρα του παιδιού, ανέμεναν έξω από το νηπιαγωγείο της Μαρίας Βασιλειάδου στη Δασούπολη τη μητέρα, γνωρίζοντας την ώρα που μετέφερε τη Marie-Eleni. Μόλις η μητέρα έφτασε έξω από το νηπιαγωγείο και κατέβηκε από το αυτοκίνητο μαζί με την τετράχρονη, οι δύο μασκοφόροι που φορούσαν μαύρα ρούχα άρπαξαν το παιδί από τα χέρια της και το επιβίβασαν σε μαύρο Range Rover, φεύγοντας με μεγάλη ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση. Η μητέρα υπέστη πραγματικό σοκ, καθώς φοβόταν μια τέτοια εξέλιξη. Ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, γνωρίζοντας πως πίσω από την απαγωγή βρίσκεται ο εν διαστάσει σύζυγός της. Η Αστυνομία πήρε τα ηλεκτρονικά αρχεία εικόνας συστημάτων ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή και τα εξετάζει για να βρει περαιτέρω στοιχεία, όπως οι αριθμοί εγγραφής του αυτοκινήτου, η διαδρομή και η ακριβής ώρα που οι απαγωγείς πήγαν έξω από το νηπιαγωγείο.

Στα κατεχόμενα

Η μητέρα του κοριτσιού μετέβη χθες το πρωί στα κατεχόμενα και έδωσε στοιχεία στη αστυνομία. Από έλεγχο που έγινε φάνηκε πως ο Torkel Grimsrud είχε αφιχθεί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 18 Απριλίου με πτήση από την Κωνσταντινούπολη. Κατά την άφιξή του είχε δώσει μια διεύθυνση στην κατεχόμενη Λευκωσία ως χώρο διαμονής του, στην οποία έγινε έρευνα χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε. Το πιθανότερο είναι οι δύο απαγωγείς να πέρασαν στα κατεχόμενα μαζί με το παιδί. Από τις κάμερες εντοπίστηκε ένα μαύρο Range Rover με τουρκοκυπριακές πινακίδες να περνάει στα κατεχόμενα, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε πως οπρόκειται για αυτό των απαγωγέων.

Χειριστής ταχύπλοου

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», ο Torkel Grimsrud έχει άδεια πλοήγησης ταχύπλοου σκάφους και αυτό δημιουργεί υποψίες για το ενδεχόμενο να έφυγε διά θαλάσσης από τα κατεχόμενα. Δεν θεωρείται απίθανο, λόγω της οικονομικής του επιφάνειας, να έχει εξασφαλίσει πλαστά διαβατήρια, έτσι ώστε να μπορέσει να διακινηθεί από χώρα σε χώρα. Οι έρευνες που κάνει η «αστυνομία» στα κατεχόμενα αφορά και τους δύο απαγωγείς και για αυτό αναζητούνται Νορβηγοί που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο. Μελετάται ακόμα και το ενδεχόμενο ο πατέρας να έχει μισθώσει και κάποια γυναίκα, ώστε να εμφανιστεί ως μητέρα και να μην δημιουργήσει υποψίες. Μια άλλη εξέλιξη που θεωρείται πιθανή είναι η αλλαγή των χαρακτηριστικών του παιδιού για να μην αναγνωριστεί, αφού οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί παντού. Φήμες που γράφτηκαν σε διαδικτυακά ΜΜΕ ως δήθεν πληροφορίες και έφεραν την Αστυνομία να γνωρίζει για την άφιξη του πατέρα δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Παπούτσι και μαντήλι

Κοντά στο σημείο στο οποίο έγινε η απαγωγή βρέθηκαν ένα παιδικό παπούτσι και ένα μαντήλι. Το παπούτσι αναγνωρίστηκε από τη μητέρα ότι ανήκει στην τετράχρονη, ενώ το μαντήλι κατά πάσαν πιθανότητα ανήκει σε έναν από τους δράστες. Τα στοιχεία αυτά, ωστόσο, δεν μπορούν να βοηθήσουν και πολύ τις έρευνες εκτός αν γίνει σύλληψη κάποιου εκ των δραστών και ακολουθήσει ταυτοποίηση με γενετικό υλικό από το μαντήλι. Η μητέρα έχει δώσει κατάθεση και από χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του πατέρα, ενώ αναμένεται να εκδοθούν και ευρωπαϊκό όπως και διεθνές ένταλμα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε επικοινωνία με το νορβηγικό Υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με το θέμα που αφορά την απαγωγή της 4χρονης Marie Eleni Grimsrud, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πηγή του ΥΠΕΞ.

Σε επικοινωνία τα υπεξ Κύπρου-Νορβηγίας

Σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, βρίσκεται το αρμόδιο υπουργείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το οποίο έχει ανοιχτεί κανάλι επικοινωνίας και ζητήθηκε η συνεργασία. 

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου είναι σε συνεχή επαφή με την Αστυνομία, αλλά και όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονταισ την υπόθεση απαγωγής της 4χρονης.

Πηγή:politis.com.cy

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.