Newsroom

Newsroom

Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο κέντρο του Τελ Αβίβ

Δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα και τραυμάτισαν ακόμα έξι σε έναν πολυσύχναστο χώρο καταστημάτων και εστιατορίων στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

5758ee141dc52439398b4d6c

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας έδειξαν ότι οι δύο δράστες παρίσταναν τους πελάτες σε ένα εστιατόριο, όταν έβγαλαν ξαφνικά αυτόματα όπλα και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας εξ επαφής έναν άνδρα καθώς οι άλλοι πελάτες τρέπονταν σε φυγή.

Οι δύο ένοπλοι συνελήφθησαν, ένας από αυτούς τραυματισμένος. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες είναι Παλαιστίνιοι από ένα χωριό κοντά στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη από Ισραηλινούς Δυτική Όχθη.

Η επίθεση, που έγινε μια βραδιά όπου πολλές οικογένειες είχαν βγεί στο πολυσύχναστο συγκρότημα Sarona για να χαρούν τον ήπιο καιρό, ήταν από τις πιο σοβαρές που έχουν γίνει στο Τελ Αβίβ, κέντρο επιχειρήσεων και διασκέδασης της χώρας, από τότε που ξέσπασε ένα κύμα παλαιστινιακής βίας εδώ και οκτώ μήνες.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιστρέφοντας από μια επίσκεψη στη Μόσχα, έσπευσε άμεσα στο υπουργείο Άμυνας για να εκτιμήσει την κατάσταση με ανώτατους υπουργούς και επικεφαλής υπηρεσιών ασφαλείας.