Newsroom

Newsroom

Τέρι Άντερσον: Πέθανε ο δημοσιογράφος που κρατήθηκε όμηρος στον Λίβανο για σχεδόν 7 χρόνια

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών

AP24112761258505

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 76 ετών, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τέρι Άντερσον, ο οποίος το 1985 είχε συλληφθεί από ισλαμιστές μαχητές στον Λίβανο, όπου και παρέμεινε όμηρος επί σχεδόν επτά χρόνια.

O Άντερσον πέθανε στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη την Κυριακή. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά, αν και η κόρη του δήλωσε στο Associated Press ότι πρόσφατα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στην καρδιά.

Το περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του δημοσιογράφου σημειώθηκε τον Μάρτιο του 1985. Ο Άντερσον κάλυπτε ήδη δημοσιογραφικά για τρία χρόνια τον εμφύλιο πόλεμο στον Λίβανο για λογαριασμό του Associated Press, όταν ένοπλοι τον άρπαξαν σε δρόμο στη Βηρυτό, τον πέταξαν στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Εν συνεχεία μεταφέρθηκε ξανά σε διαφορετικά κελιά στο έδαφος του Λιβάνου, πάντα δεμένος με αλυσίδες και με δεμένα τα μάτια, ώστε να μην μπορεί να δει τους απαγωγείς του. Το μαρτύριό του έλαβε τέλος τον Δεκέμβριο του 1991, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

“Αν και η ζωή του πατέρα μου στιγματίστηκε από ακραία δυστυχία στη διάρκεια της ομηρείας του, βρήκε μία ήρεμη, βολική γαλήνη τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε στο CNN η κόρη του Άντερσον.

Τι τον κράτησε όμως ζωντανό όλα εκείνα τα χρόνια της ομηρείας του; Ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν: “Οι σύντροφοί μου. Ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να έχω και άλλους ανθρώπους μαζί μου το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η πίστη μου. Το πείσμα, υποθέτω. Και κάνεις απλά αυτό που πρέπει να κάνεις. Ξυπνάς κάθε μέρα και μαζεύεις την ενέργεια από κάπου, ακόμα και όταν νομίζεις ότι δεν την έχεις, και περνάς τη μέρα. Και το κάνεις μέρα με τη μέρα με τη μέρα“.

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά