Newsroom

Newsroom

Τερέζα Μέι: Δύο Έλληνες ανάμεσα στους τραυματίες της επίθεσης στο Λονδίνο

Δύο Έλληνες είναι μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Βουλή των Κοινοτήτων η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

58d3a8871dc524e56c8b45bd

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι επίσης 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός. Επίσης στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται και τρεις αστυνομικοί, δύο από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Όσον αφορά τους δύο Έλληνες τραυματίες δεν έχει γίνει γνωστό προς το παρόν κάτι άλλο.

Τι λέει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

«Οι δύο Έλληνες που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τη βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου

Οι δύο τραυματίες φαίνεται πως  δεν νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο αφού δεν έφεραν σοβαρά τραύματα και είχαν πάει αυτοβούλως σε εξωτερικά ιατρεία είτε με αμυχές είτε λόγω σοκ.

Βρετανικής καταγωγής ο δράστης και γνωστός στις αρχές

Η Τερέζα Μέι αποφάσισε να μιλήσει στους βουλευτές και το βρετανικό λαό πριν ακόμα συμπληρωθούν 24 ώρες από την επίθεση στο Λονδίνο. Όπως είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός ο δράστης ήταν βρετανικής καταγωγής και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες είχαν κάνει έρευνα για το άτομό του, αλλά θεωρήθηκε περιφερειακός παράγοντας.  

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του η κυρία Μέι δήλωσε: «Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια σε μια προσπάθεια να φιμώσουν τη δημοκρατία μας, αλλά σήμερα μας συναντάνε κανονικά … δεν φοβόμαστε και με την αποφασιστικότητά μας ποτέ δεν θα λιποτακτήσουμε στο πρόσωπο της τρομοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και οι αξίες που συνεπάγονται θα επικρατούν για πάντα.»

Η πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις ήταν μια επίθεση στην «ελευθερία του λόγου, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου» και στους «ελεύθερους ανθρώπους» του Λονδίνου και όχι μόνο.

«Χθες είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας, αλλά εμείς θα θυμόμαστε το καλύτερο» επισήμανε χαρακτηριστικά η Τερέζα Μέι. 

«Μια τρομοκρατική επίθεση ήρθε στον τόπο όπου οι άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και του πολιτισμού μαζεύονται για να γιορτάσουν τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος. Έβγαλε την οργή του αδιακρίτως σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Αυτή ήταν μια επίθεση σε ελεύθερους ανθρώπους και για λογαριασμό των Βρετανών θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν καταστήσει σαφές πως στέκονται μαζί μας.»

«Αυτό που συνέβη στους δρόμους του Westminster μας αρρώστησε όλους. Ενώ υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας, η Βουλή θα καταλάβει ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορώ να πω» υπογράμμισε. 

Παράλληλα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε πως  ο συναγερμός στη Βρετανία παραμένει στο επίπεδο «severe» που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι αρκετά πιθανή αλλά όπως είπε η Μέι, το επίπεδο ασφαλείας δεν θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…