Newsroom

Newsroom

Τέλος από τις 14 Μαϊου για τις συλλογικές συμβάσεις και τη μετενέργεια

Παρελθόν θα αποτελεί από τις 14 Μαίου και μετά η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), καθώς επίσης…

ergazomenoi

Παρελθόν θα αποτελεί από τις 14 Μαίου και μετά η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), καθώς επίσης και ο χρόνος της μετενέργειας για 45 κλαδικές συμβάσεις. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα-όσοι ακόμη κατορθώνουν να μην έχουν χάσει τη δουλειά τους-θα δουν τα εισοδήματά τους να ψαλιδίζονται.

Συγκεκριμένα οι κλαδικές συμβάσεις, αφορούν κατηγορίες εργαζομένων όπως οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία, στην ποτοποιία, στα τυποποιημένα τρόφιμα, στις εταιρίες αναψυκτικών, στα ασφαλιστικά πρακτορεία, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, στις βιομηχανίες απορρυπαντικών, παστερίωσης γάλακτος και αρτοποιίας, στην καπνοβιομηχανία, στα καταστήματα πώλησης κρέατος, οι γεωπόνοι και οι ηλεκτροτεχνίτες.

Ήδη από το Φεβρουάριο του 2012 με την ολοκλήρωση της μετενέργειας, καταργούνται το επίδομα γάμου καθώς επίσης και όλα τα εεπιδόματα που προβλέπονταν από τις κλαδικές συμβάσεις. Κάτι που σημαίνει μειώσεις αποδοχών από 10% έως και 20%.

Αντιμέτωποι όμως με μειώσεις βρίσκονται και περίπου 350.000 ανειδίκευτοι εργάτες. Και αυτό διότι μέχρι τώρα υπόκειντο στην ΕΓΣΣΕ. Εάν δεν υπογραφεί νέα τότε θα εφαρμοσθεί ο κατώτατος μισθός που προβλέπεται από το νόμο, ο οποίος ανέρχεται σε 586 ευρώ μεικτά και 511 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…