Τελευταίο καταφύγιο η χρήση λάσπης…

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ στην πολιτική ζωή αν θελήσουν να κρατήσουν αυτό το θέμα επί μακρόν, πριν οι ανακριτικές αρχές καταλήξουν σε στέρεα συμπεράσματα;

5205904 2

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της πολιτικής ζωής συνεχίζεται και ο πάτος μετατίθεται όλο και πιο κάτω! Η ομάδα Μητσοτάκη, που θρασύτατα εκμεταλλεύεται την εξουσία χρησιμοποιώντας ως «άβουλη αγέλη» την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να παραβιάζει τους νόμους και τους κανόνες, επιχειρεί με κάθε μέσο, προστατευόμενη από τους άπληστους χορηγούς της, να πλήξει κάθε διαμαρτυρία, κάθε έλεγχο, κάθε διαφωνία με λάσπη και τρομοκρατία.

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ επιχείρηση να αξιοποιήσει ένα θέμα, μια ατεκμηρίωτη μέχρι στιγμής ιδιωτική επικοινωνία, πριν καν ασχοληθούν με τη βασιμότητά της οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, δημιουργεί πλέον σοβαρές ανησυχίες για τις συνέπειες στην πολιτική ομαλότητα.

ΕΝΑ έγγραφο εσωτερικής επικοινωνίας ενός υπαλλήλου των ιδιοκτητών της εταιρείας Folli Follie που εντόπισε η έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου της PWC φέρεται να εμπλέκει τέσσερις υπουργούς της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε υπόθεση εξυπηρέτησης των ιδιοκτητών της. Στο θέμα έσπευσε να επενδύσει το Μαξίμου όπως φαίνεται και από το βαρύγδουπο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του κ. Μαρινάκη.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ καμία σημασία η διευκρίνηση από την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της PWC ότι: «Επισημαίνεται ότι οι επικοινωνίες παρατίθενται για λόγους πληρότητας της επεξεργασίας των στοιχείων που μας δόθηκαν. Αλλά δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσουμε την ακρίβειά τους, ούτε εάν τα όσα γεγονότα περιγράφονται πραγματικά έλαβαν χώρα ή αν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο αποστολέας των επικοινωνιών αναφέρει ως πραγματοποιηθέντα».

ΑΛΛΑ ΤΙ τέλος πάντων αφορά η παρέμβαση των τεσσάρων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ; Αφορά μια τροπολογία του 2018 για διάθεση προϊόντων στα καταστήματα των αεροδρομίων και των συνόρων όπου η Folli Follie ήταν βασικός μέτοχος σε καθεστώς αφορολογήτων ειδών. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η συγκεκριμένη τροπολογία είχε υπερψηφιστεί το 2018 τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛΛ. όσο και από τη Ν.Δ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την  Ένωση Κεντρώων. Η Ν.Δ. όχι μόνο είχε υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλά ως κυβέρνηση στις 29 Μαΐου 2020 την επέκτεινε έως το 2022.

ΟΥΔΕΜΙΑ σημασία όμως έχουν όλα αυτά. Σημασία έχει ότι το θέμα αυτό προσφέρεται για μακρά πολιτική εκμετάλλευση, καθώς η αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα σημαίνει μεταφορά της υπόθεσης στη Βουλή, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία δεν χαμπαριάζει από νόμους και κανόνες, όπως απέδειξε στην υπόθεση Novartis.

ΤΗ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ασέβεια προς την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη τη βιώσαμε άλλωστε με απειλές και κατηγορίες κατά αναξιόπιστων «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, εισαγγελικών αρχών και αντίπαλων πολιτικών ακόμα και από περίφημους καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου. Και ενώ σε όλες τις θιγόμενες χώρες επιβλήθηκαν βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα στην ελβετική εταιρεία, εδώ μόνο που δεν της δόθηκε αποζημίωση για ηθική ταλαιπωρία.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ στην πολιτική ζωή αν θελήσουν να κρατήσουν αυτό το θέμα επί μακρόν, πριν οι ανακριτικές αρχές καταλήξουν σε στέρεα συμπεράσματα; Αν έχουμε δηλαδή ένα σίριαλ όπου η κυβερνητική πλειοψηφία θα το τεντώσει και θα διαχειριστεί όχι για να βρεθεί η αλήθεια και να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά για να σκοτώσει ηθικά τους πολιτικούς της αντιπάλους;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών των προθέσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι: «Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος σε θέματα διαφάνειας. Η Ν.Δ. με μυστικές, ύποπτης χρησιμότητας συμφωνίες, όπως αυτή με την αμερικανική εταιρεία Palantir Technologies, συνεργάτη της CIA και της περιβόητης Cambridge Analytica που ανέλαβε να χειραγωγήσει 50 εκατομμύρια Αμερικανών ψηφοφόρων για να βγει πρόεδρος ο Τραμπ το 2016, σέβεται τη διαφάνεια, καλύπτοντας -επιπλέον- όλα τα κυβερνητικά στελέχη που δαπανούν με προκλητικούς όρους το δημόσιο χρήμα.

ΜΑΛΙΣΤΑ, η πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη χώρα μας αποτελεί πραγματικό κόλαφο για τις «αδυναμίες» σχετικά με την επιβολή κυρώσεων σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων, καθώς και σε περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εντοπίζοντας τις ευθύνες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος. Πλην όμως η έκθεση αυτή και κάθε παρόμοια δεν πρόκειται ποτέ να αναφερθεί στα δελτία ειδήσεων των χορηγών καναλαρχών.

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr