"Τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων σε Ραφήνα και Ν. Μάκρη λίμναζαν 20 χρόνια σε γραφεία υπηρεσιών"

Στην αποκάλυψη πως επί 20 χρόνια τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη ήταν κρυμμένες σε γραφεία υπηρεσιών προέβη στη Βουλή ο Σωκράτης Φάμελλος.

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Δυστυχώς, ανακαλύψαμε αυτές τις μέρες τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων στη Ραφήνα και στη Νέα Μάκρη που έχουν εικοσαετή παραμονή στα γραφεία υπηρεσιών» είπε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και διερωτήθηκε: «Ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτό και ποια είναι η πραγματική ευθύνη;».

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι «ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει να χρεώσουμε και να αναστείλουμε τις αιτίες που οδήγησαν στο χαμό των συνανθρώπων μας αλλά και να βεβαιώσουμε ότι κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβιστεί σε καμία μάντρα και κανένα ρέμα και θα κινδυνέψει η ζωή του». 

Χαρακτήρισε συγκεκριμένες τοποθετήσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου «κατήφορο εκμετάλλευσης του πόνου και της αξίας της ανθρώπινης ζωής για πρόσκαιρες πολιτικές εντυπώσεις», αρνούμενος να γίνει μέρος αυτής της τυμβωρυχία. 

«Τα λόγια δεν έχουν ιδιαίτερη αξία μπροστά στα έργα» είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνησή προκειμένου να αναστείλει τις αιτίες των προβλημάτων προχώρησε στα ανάλογα βήματα για την κατάρτιση των δασικών χαρτών που καθυστερούσαν 40 χρόνια, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

«Αυτή η κυβέρνηση ανακάλυψε στα συρτάρια των υπουργείων τα σχέδια διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας που το 2012 μπήκαν στις καλένδες και τα κύρωσε» επισήμανε, παραθέτοντας επίσης το περιεχόμενο του νέου νόμου για τη δόμηση και το παρατηρητήριο αυθαιρέτων, ενώ αναφέρθηκε και στην τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σχετικά με την επίσπευση διαδικασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων. 

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το…

Καινοτομία για λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο: Θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Καινοτομία για λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο: Θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Η πρώτη λαϊκή αγορά με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα,…