Τέμπη: Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα – «Το πόρισμα της ΝΔ δολοφονεί τις ψυχές μας» (video)

"Σε αυτούς τους νεκρούς αξίζει μια πατρίδα που θα τους δικαιώσει και μια ιστορία που να τους θυμάται"

875 4612917f 06b2 4624 92c6 b66fc1460432

Σε μια κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας προχώρησε χθες η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα, ενός από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στον χώρο της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Κρατώντας χαρτιά που έγραφαν “Δικαιοσύνη”, η μητέρα της Κλαούντια, Άλμα Λάτα έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα – αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, η ίδια εξήγησε γιατί προχώρησε σε αυτήν την κίνηση: “Ήθελα να διαμαρτυρηθώ σιωπηλά απέναντι στους επισήμους. Κι όμως τα συναισθήματά μου μέσα μου ήταν πολύ έντονα, γιατί σε αυτόν τον δρόμο η κόρη μου παρέλασε πάντα σημαιοφόρος. Δεν ήθελα να δημιουργήσω καμία ένταση, επειδή δίπλα  ου υπήρχαν και μαμάδες, παππούδες, γιαγιάδες που χειροκροτούσαν τα παιδιά τους. Και είπα στο τέλος, όταν τελειώνει η παρέλαση, ήθελα να μιλήσω λίγο με τον βουλευτή και όλους τους επισήμους που ήταν απέναντί μου, να τους πω δυο λόγια. Ότι σε αυτούς τους νεκρούς αξίζει μια πατρίδα που θα τους δικαιώσει και μια ιστορία που να τους θυμάται. Με αυτά που έγιναν στην εξεταστική επιτροπή μας γέμισα οργή, μας δολοφονούν τις ψυχές μας με το πόρισμα που έβγαλαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας“.

Η ίδια πρόσθεσε: “Εγώ πιστεύω πολύ μέσα μου ότι ο ανακριτής εδώ θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και όταν θα ανοίξουν οι πόρτες του δικαστηρίου, θα ανοίξουν ακόμα πιο πολλά στόματα και θα οδηγηθούν πολλοί μέσα στη φυλακή. Και κάποιοι θα πάνε σπίτι τους να ξεκουραστούν, γιατί δεν μπορούν να κάνουν το καθήκον τους. Εγώ οργίστηκα με τον κ. Καραμανλή εκεί στην εξεταστική επιτροπή, που έπρεπε να σιωπήσει και να λέει ‘συγγνώμη μανούλες που δεν έκανα το καθήκον μου’. Τέσσερα χρόνια, ήξερε για τον σιδηρόδρομο;”.

Όσο για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα Τέμπη για πολιτικά οφέλη, η Άλμα Λάτα έδωσε αποστομωτική απάντηση: “Κανείς μα κανείς δε με εκμεταλλεύεται για τον πόνο μου και το σπλάχνο μου που έχασα. Κανείς δε μας εκμεταλλεύεται. Ο κ. Γεωργιάδης με τις δηλώσεις του, δεν ξέρω αν στο γραφείο του υπάρχει γραμματέας να του λέει κάτι πέρα από την ευθύνη που έχει σαν υπουργός Υγείας, με τις γελοιότητες που μας λέει. Απέναντι, που εκεί μπάζωσαν, έριξαν τσιμέντο για να κάνουν δουλειά οι γερανοί, που εγώ η ίδια ήμουν κάθε λεπτό εκεί και μέχρι Παρασκευή και Σάββατο μεσημέρι οι γερανοί πάτησαν στο χώμα για να κάνουν τη δουλειά τους, και μετά την έκτη μέρα, τότε πήγαν ιδιωτικοί εργολάβοι και πήραν χώματα από εκεί. Και είναι καταγεγραμμένα, υπήρχαν άτομα εκεί που κατέγραφαν πόσα φορτηγά έφυγαν από το σημείο και τα πήγαν στο Κουλούρι και άλλα φορτηγά στο Παντρεμένο. Μετά από την έκτη μέρα έγινε το ξεμπάζωμα και το μπάζωμα. Υπάρχει κανείς δίπλα από τον κ. Γεωργιάδη να του δείχνει φωτογραφίες, βίντεο από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ που βγαίνει, τον Πορτοσάλτε, αυτόν που γελοιοποιεί 1,5 εκατομμύριο πολίτες; Είναι υπεύθυνοι για αυτά που δηλώνουν εκεί στην τηλεόραση”.