Τέμπη: Οργή συγγενών θυμάτων κατά του Φλωρίδη (video)

"Έντονο κλίμα καχυποψίας" - Τι αναφέρει δικηγόρος οικογενειών θυμάτων

φλωριδης

Περισσότερες από 30 οικογένειες επιβατών και μηχανοδηγών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των ατόμων και των υπηρεσιών που είχαν την ευθύνη να διαχειριστούν την κατάσταση μετά το δυστύχημα. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση συγγενών των θυμάτων στη Λάρισα, στην οποία μάλιστα είχε προσκληθεί και ο τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, χωρίς ποτέ να απαντήσει στο αίτημα των οικογενειών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Λεωνίδας Κουμπούρας, δικηγόρος των οικογενειών Πλακιά και Μασσάλη, στάθηκε ιδιαίτερα στην προσβλητική αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη από το βήμα της Βουλής περί “μπαζώματος” που είναι… “για τα μπάζα”.

“Οι οικογένειες έχουν αντιδράσει έντονα προς αυτά τα σχόλια που έχουν ακουστεί, και κυρίως έχουν αντιδράσει έντονα σε σχέση με τη φρασεολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Θεωρούν ότι προσβάλλονται και οι ίδιοι. Θεωρώ κι εγώ προσωπικά ότι αυτή η φρασεολογία είναι ατυχής όπως χρησιμοποιήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης”, τόνισε ο κ. Κουμπούρας, και συνέχισε:

Η φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, η επιθετικότητα, ο τόνος και η κατηγορηματικότητα των επιχειρημάτων δε συνάδουν με το ρόλο και την αποστολή που έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, και μάλιστα δημιουργούν και ένα έντονο κλίμα καχυποψίας. Έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ήδη ασκηθείσα ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος του κ. Αγοραστού, όπου εκεί αναφέρονται και οι επιχωματώσεις και η διευθέτηση του τόπου του δυστυχήματος. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε έχει διαταχθεί και μία ειδική πραγματογνωμοσύνη όπου θα ελεγχθεί ένας όγκος αδρανών υλικών που μεταφέρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος”.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν έχει εντολή από τις οικογένειες που εκπροσωπεί για μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων, ωστόσο υπάρχουν άλλοι δικηγόροι οικογενειών που θα κινηθούν με αυτόν τον τρόπο.

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά