Newsroom

Newsroom

Τέμπη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια του Γεράσιμου, μοναδικού επιζώντα στο πρώτο βαγόνι (Video)

«Oι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί» - Ζητούν να συνδεθεί τόσο με τη δικογραφία του ειδικού ανακριτή Λάρισας, όσο και με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη Σύμβαση 717.

iasonas

Νέα μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσει η οικογένεια του μοναδικού διασωθέντα από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, του 21χρονου Γεράσιμου Γεωργιάδη.

Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας 56 καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και ζητά να συνδεθεί τόσο με τη δικογραφία του ειδικού ανακριτή Λάρισας, όσο και με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη Σύμβαση 717.

Ο 21χρονος Βολιώτης φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στη Βοστώνη, μετά από τουλάχιστον εννέα μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, «οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί». Όπως επισήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχουν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων λειτουργίας του σιδηροδρόμου και της Hellenic Train.

«Το μόνο που ζητούν οι γονείς και η γιαγιά του Γεράσιμου, είναι να προσευχηθούν για να μείνει στη ζωή» δήλωσε ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης, τονίζοντας ότι θα καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να συσχετιστούν οι ποινικές δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όσο και από την πλευρά του εφέτη ανακριτή.

Σημειώνεται πως η μήνυση αυτή έρχεται λίγο αφότου οι συγγενείς των θυμάτων προχώρησαν στην κατάθεση συμπληρωματικής μήνυσης ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, κατά όλων όσων εμπλέκονται στη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί -μέχρι στιγμής- σε 33 πρόσωπα, εκ των οποίων 15 είναι στελέχη του ΟΣΕ, 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και δύο στελέχη της Hellenic Train. Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν αδικήματα «εξ αμελείας», χωρίς οι Αρχές να εξετάζουν αν μπορεί να αποδειχθεί ο «ενδεχόμενος δόλος» των κατηγοριών, δηλαδή αν οι κατηγορούμενοι -έχοντας γνώση για την κατάσταση ασφαλείας του σιδηροδρόμου- υπονόμευσαν συνειδητά την ασφαλή μετακίνηση των επιβαινόντων.

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Λαμπρόγιαννη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…