Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η οποία τους αποκάλεσε ψεύτες

Καρυστιανού 1

Με µια συνέντευξη-ύβρη επέλεξε η εισαγγελέας του Αρειου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη να απαξιώσει και να υποβαθµίσει τις εύλογες αντιδράσεις των συγγενών των θυµάτων του εγκλήµατος των Τεµπών στις… συµβουλές της πώς να αντιµετωπίσουν την τραγωδία που βιώνουν, βγάζοντάς τους ψεύτες. Συγγενείς θυµάτων χαρακτηρίζουν άτοπη την κίνηση αυτή, καθώς η ανώτατη εισαγγελέας απαξιώνοντας τον θεσµικό της ρόλο επέλεξε να µιλήσει για το έγκληµα των Τεµπών σε ένα άσχετο µε τη ∆ικαιοσύνη και τη λειτουργία της φόρουµ, σε προστατευµένο περιβάλλον, πιθανώς γνωρίζοντας ότι δεν θα είχε αντίλογο.

«Πώς κάνετε έτσι! Πρόκειται για ένα µικρό ηθικό ζήτηµα», «Πηγαίνετε στην εκκλησία να σας βοηθήσει», «Κοιτάξτε µπροστά τη ζωή σας» ήταν µερικές από τις φράσεις της Γ. Αδειλίνη που εξόργισαν τους συγγενείς των θυµάτων αναγκάζοντάς τους να καταγγείλουν τη στάση της. «∆ιαψεύδω κατηγορηµατικά ότι συµπεριφέρθηκα µε αυτό τον κυνισµό που µου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο» ήταν η δηµόσια απάντηση της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου.
Συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento σε όσα ισχυρίστηκε η Γ. Αδειλίνη, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τους αποκάλεσε ψεύτες σχετικά µε το τι πραγµατικά διηµείφθη µεταξύ τους όταν τη συνάντησαν διεκδικώντας απόδοση δικαιοσύνης.

«Αντικρίζουµε τη ∆ικαιοσύνη µόνο ως ιδέα»

Η Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την 20άχρονη κόρη της Μάρθη, δηλώνει στο Documento: «Μια ακόµη ντροπιαστική ηµέρα για την ελληνική ∆ικαιοσύνη. Πόσο λυπηρό η κεφαλή αυτής, αντί να έχει ήδη ασχοληθεί µε τα µείζονα θέµατα παρανοµίας και ασυδοσίας που έρχονται καθηµερινά στο φως, ένα χρόνο µετά στέκεται στον σχολιασµό της συζήτησής µας. Η γνωστή µικροπρεπής τακτική. Τον άνθρωπο που θέλει να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση τον έχουµε πια γνωρίσει καλά.
Τον αντικρίζουµε βολεµένο πάντα σε άνετη και πολυτελή θέση. Καθισµένο µπροστά σε τίτλο. Την εισαγγελέα του Αρειου Πάγου που εκπροσωπεί την ανώτατη βαθµίδα της ∆ικαιοσύνης στην Ελλάδα την ενδιαφέρει περισσότερο να διαψεύδει µαταίως προφορικά τα λόγια παρά να υπηρετεί το ιερό λειτούργηµά της.
Πολύ µικρή να αντιµετωπίσει τα αδιανόητα πεπραγµένα εκ µέρους της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας. Πολύ λίγη για να εµπνεύσει εµπιστοσύνη ως προς τον ιερό θεσµό της ∆ικαιοσύνης που εκπροσωπεί.

Γνωρίζει άραγε τον πραγµατικό θεσµικό της ρόλο ή τον έχει σκοπίµως ξεχάσει; Αναρωτιέµαι αν θεωρεί ότι θα παραµείνει στο απυρόβλητο; Μπροστά σε όλο αυτό το εγκληµατικό σκηνικό συγκάλυψης και ανεπάρκειας να αναγκαζόµαστε να απευθυνθούµε σε Ευρωπαίους εισαγγελείς; Ποιος είναι ο αρµόδιος υπεύθυνος στη χώρα; Ψάχνουµε τη ∆ικαιοσύνη και την αντικρίζουµε µόνο ως ιδέα. Απαιτούµε τη δικαιοσύνη και µας απαντούν µέσα από θεωρίες. Οχι, όµως. Αρνούµαστε. Κινείται γη και ουρανός η ∆ικαιοσύνη ως θεσµός αλλά και ουσία να επιστρέψει σύντοµα στην Ελλάδα».

«Ηταν εντελώς ανενηµέρωτη»

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυµα κορίτσια του, τη Χρύσα και τη Θώµη, και την ανιψιά του Αναστασία, ξεσπά: «Η κ. Αδειλίνη πήγε να γυρίσει το κλίµα και να πει πως η Μαρία Καρυστιανού λέει ψέµατα. Είναι άτοπο αυτό που έκανε. ∆εν είχε καµία δουλειά να πάει στο φόρουµ και να δώσει συνέντευξη. ∆εν µπορούσε εδώ και τρεις µήνες να µας διαψεύσει; ∆εν µπορούσε να πει “έκανα µια προτροπή σε εσάς να κάνετε τον σταυρό σας και να ανάψετε κι ένα κεράκι”; Ολοι µάς το έχουν πει αυτό. Μας είπε επιδεικτικά, χιουµοριστικά ότι “εντάξει µωρέ, έγινε ό,τι έγινε. Πηγαίνετε λίγο και από την εκκλησία να ανάψετε κανένα κεράκι”.

Εµείς δεν πήγαµε να µας πει αν έχουµε κατάθλιψη. Για καίρια θέµατα που τη ρωτούσαµε δεν ήξερε να µας απαντήσει. Ηταν εντελώς ανενηµέρωτη. Σε ερώτησή µου πού είναι τα βαγόνια της εµπορικής κοιτούσε γύρω γύρω και δεν ήξερε. Φύγαµε απογοητευµένοι εγώ και ο αδερφός µου».

«Ας αναλάβουµε όλοι τις ευθύνες µας»

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασε τη γυναίκα του Βασιλική Χλωρού αναφέρει στο Documento: «Ατυπη και εντελώς άκαιρη η δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στο φόρουµ των ∆ελφών. Θέλοντας να ταυτιστεί µε τα θύµατα και πιθανόν µε τον πόνο τους, αδικαιολογήτως εκφρασθείσα, µας πλήγωσε και µας εξόργισε.

Καλό θα ήταν να υπηρετήσει τον θεσµικό της ρόλο και να βρει µε την έρευνα σε όλους τους τοµείς την αλήθεια. Ο δικαστικός θεσµός, ο ύψιστος στη χώρα, έχει υποχρέωση να ελέγξει τους λειτουργούς και να απονέµει δικαιοσύνη. Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και ο εφέτης ειδικός ανακριτής θέλουν ουσιαστική βοήθεια δίχως παρεµβολές και παρεµβάσεις.

Πρέπει να µείνουν µακριά από σκοπιµότητες, διαµάχες και δειλίες. ∆εν χρειάζονται υποδείξεις ούτε από τον Αρειο Πάγο ούτε από το υπουργείο ∆ικαιοσύνης, αλλά ούτε από συγγενείς θυµάτων και θύµατα. Ας µείνουµε όµως στο θεσµικό πλαίσιο και ας αναλάβουµε όλοι τις ευθύνες µας: εισαγγελείς (δικαστικοί λειτουργοί) – πολιτικοί (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) – νοµικοί – δηµοσιογράφοι (κανάλια, εφηµερίδες) – θύµατα και συγγενείς.

Ας σκύψουµε όλοι το κεφάλι! Ας απαλλαχτούµε από την αλαζονεία που µας κατέχει και ας προσπαθήσουµε να δώσουµε τον καλύτερο εαυτό µας στον βωµό της αλήθειας και του δικαίου. Ολος ο ελληνικός λαός και πρωτίστως εµείς οι συγγενείς του θυµάτων και τα θύµατα έχουµε στρέψει την προσοχή µας αλλά και την προσευχή µας στους εναποµείναντες υπερασπιστές της αλήθειας και του δικαίου που και αυτοί έχουν µείνει λίγοι στη χώρα µας.

Ο µονόδροµος είναι να τους στηρίξουµε για να αναδείξουν και να ανατάξουν τον θεσµό αυτό, ούτως ώστε να επιφέρουν µε τη νέµεση και την ισορροπία από την οποία είναι εξαρτηµένα το σύµπαν και η ανθρωπότητα».

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

εκαβ3

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας έχασε τη ζωή του στην παραλία της Αγίας Μαρίνας – Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Λόγω του ισχυρού κυματισμού και του αέρα είχε παρασυρθεί σε μεγάλη απόσταση από την παραλία…

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…