Newsroom

Newsroom

Τέμπη: Λακαφώσης για δειγματοληψία χωμάτων- «Έπρεπε να έχουμε έρθει νωρίτερα εδώ…» (video)

Στην διενέργεια της δειγματοληψίας από τα χώματα, τα οποία απομακρύνθηκαν από τον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών και εναποτέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Κώστας Λακαφώσης ειδικός πραγματογνώμονας και μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ)

μπαζωμα 1

Μπορεί να ανέφερε πως έγινε η καλύτερη δυνατή δουλειά, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά όπως τόνισε ο Κώστας Λακαφώσης, βρισκόμενος σήμερα στο οικόπεδο όπου με δεκάδες φορτηγά μεταφέρθηκε χώμα από τα Τέμπη, «έπρεπε να είχαμε βρεθεί νωρίτερα εδώ».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr, ο ειδικός πραγματογνώμονας και μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη διενέργεια της δειγματοληψίας από τα χώματα, τα οποία απομακρύνθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ από τον τόπο της τραγωδίας και εναποτέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο. Εξηγώντας τη διαδικασία, ο κ. Λακαφώσης επισήμανε ότι τη δειγματοληψία πραγματοποίησε η Χημική Υπηρεσία Λάρισας, ενώ οι αναλύσεις θα γίνουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, γεγονός που καταδεικνύει πως τα αποτελέσματα θα έχουν επίσημη πιστοποίηση.

Σχολίασε δε πως «με έναν χρόνο καθυστέρηση είναι λιγότερα αυτά, τα οποία θα μπορούσαμε να βρούμε», σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τρέχουσα διαδικασία. Τόνισε δε πως εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το ποιος έδωσε την εντολή για την απομάκρυνση των χωμάτων από το σημείο της τραγωδίας.

«Κάποιος εκείνη την πρώτη ημέρα έκρινε ότι αυτά τα χώματα δεν είναι χρήσιμα για τη διερεύνηση και έδωσε οδηγία σε κάποιους να τα πετάξουν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν είναι γνωστό ποιος έδωσε την οδηγία. Τις πρώτες ώρες η Πυροσβεστική έδινε οδηγίες, αλλά δεν γνωρίζουμε αν κι αυτή της πήρε από κάποιον ανώτερο…».

  • Δείτε τις δηλώσεις Λακαφώση:

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV