Τέμπη: «Κοιτάξτε τη ζωή σας μας είπε η Εισαγγελία Αρείου Πάγου»

Ξέσπασε ο εκπρόσωπος συλλόγου γονέων – συγγενών θυμάτων για τα Τέμπη, Χρήστος Κωνσταντινίδης

temph11

Την ώρα που ήρθε το Ευρωπαϊκό ράπισμα στην κυβέρνηση από το γραφείο της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής εισαγγελίας, όπου ανακοίνωσε, ότι άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βάρος 23 υπόπτων για εγκλήματα που αφορούν σιδηροδρομικά συστήματα Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης, την ίδια στιγμή στην Ελλάδα δεν έχει κινηθεί η δικαιοσύνη για τους ευθυνόφοβους, που οδήγησαν στον θάνατο 57 ψυχές.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη διαμαρτυρία για το έγκλημα των Τεμπών έξω από τη Βουλή

Μάλιστα, χθες στο Σύνταγμα πραγαμτοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση, με τους συγγενείς των θυμάτων να ζητούν δικαίωση. Σε σχετική ανακοίνωση ανέφεραν πως απαιτούν «την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος από δικαστικές αρχές και βουλή» αλλά και «την απόδοση δικαιοσύνης για όλους τους υπεύθυνους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». Μετά στην συγκέντρωση έξω από τη Βουλή , ο Χρήστος Κωνσταντινίδης εκπρόσωπος συλλόγου γονέων – συγγενών θυμάτων εγκλήματος Τεμπών μίλησε στο Kontra24 και αποκάλυψε τι τους ανέφεραν από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου: «Κοιτάξτε τη ζωή σας» τους ανέφεραν, ενώ ο ίδιος διερωτάτε «Οι υπουργοί που “δολοφόνησαν” τα παιδιά μας θα αποδώσουν Δικαιοσύνη;»

 

«Σήμερα ξεκινάνε τα Τέμπη – Η κυβέρνηση πάτησε πάνω στο πένθος μας για να γλιτώσει»

Ο Δημήτρης Πλακιάς είναι ένας πατέρας που έχασε την κόρη και τα ανίψια του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και τόνισε πως τα «Τέμπη τώρα ξεκινάνε». Όπως σημείωσε, οι συγγενείς περίμεναν  «εννιά μήνες, ελπίζαμε ότι τα νομικά θα πάνε πιο γρήγορα», δεν έγινε «από εδώ και πέρα θα είμαστε στους δρόμους για Τέμπη έως την δικαίωση των παιδιών μας».

«Σήμερα είναι η αρχή του αγώνα, δυστυχώς σε αυτή τη χώρα δεν μπορούμε να θρηνήσουμε τα παιδιά μας» ξεκαθάρισε μιλώντας κι εκείνος στο Kontra channel, με αιχμές για την διαλεύκανση των αιτιών της τραγωδίας και την απόδοση ευθυνών.

«Στη φυλακή είναι δύο άτομα, στα πολιτικά πρόσωπα όμως δεν βλέπουμε τίποτα» είπε και συνέχισε αφήνοντάς να εννοηθεί πως τα πολιτικά πρόσωπα μένουν στο απυρόβλητο.

«Τα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα κρύβονται πίσω από την πολιτική ασυλία. Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι, δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τον τίτλο του πολιτικού» πρόσθεσε.

Ο ίδιος έστρεψε τα πυρά του κατά του τότε υπουργού Μεταφορών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας: «Εγώ θέλω να πω στον Κώστα Καραμανλή αν νιώθει καθαρός για τις συμβάσεις γιατί δεν αποσύρει την πολιτική του ασυλία και να πάει στα δικαστήρια, αφού νιώθει ότι είναι αθώος».

Και συνέχισε φανερά προβληματισμένος σημειώνοντας πως «Η σύμβαση 717 επισήμως κατηγορεί 23 άτομα. Πού είναι ο κος Καραμανλής να κάνει δήλωση, αυτή η σύμβαση κόστισε εκατομμύρια ευρώ για το ελληνικό κράτος και όμως κανένας πολιτικός δεν έχει κατηγορηθεί».

Ο τραγικός πατέρας τόνισε πως «στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε Δικτατορία – τα πολιτικά πρόσωπα δεν ακούγονται ούτε στις τηλεοράσεις – τι είναι τα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα, για ποιο λόγο έχουμε δημοκρατία, γιατί γίνονται οι εκλογές. Τα πολιτικά πρόσωπα κρύβονται πίσω από την ασυλία» επέμεινε.

«Εμείς θα παλέψουμε, έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε» διαμήνυσε ο Δημήτρης Πλακιάς.

Τέμπη: «Ποια δικαιοσύνη; Θα κλείσουμε 10 μήνες και είναι προφυλακισμένοι μόνο ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής»

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με 57 νεκρούς, μίλησε για την δικαιοσύνη που απονέμεται σχεδόν 10 μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία:

«Δεν έχω κάποια υποστήριξη προσωπικά, μάλιστα όταν νοσηλευτήκαμε στο ΑΧΕΠΑ και βγήκε η εγκύκλιος για την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων. Είχα πει στους ψυχιάτρους “Έχει βγει αυτή η εγκύκλιος εφ’ όρου ζωής;”, γέλασαν και μου είπαν “Με ποιες πλάτες;”. Εννοώ ότι ήταν αστείο γιατί μου είχε πει και εμένα ο πρωθυπουργός τότε να βάλω και εγώ πλάτη».

«Το πρόβλημα είναι ότι αντί να θεραπευόμαστε και να προσπαθούμε να θρηνούν οι άνθρωποι ήρεμα και να έχουν χώρο και χρόνο να θρηνήσουν πρέπει να κυνηγάμε τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή ακόμα και η διαμαρτυρία είναι πολύ άσχημο που πρέπει να την κάνουμε».

«Ποια δικαιοσύνη έχει αποδοθεί; Σε δυο εβδομάδες θα κλείσουμε 1ο μήνες και είναι προφυλακισμένοι μόνο ο σταθμάρχης και ένας επιθεωρητής. Η Δικαιοσύνη πρέπει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Η πολιτική δεν είναι μόνο προνόμια είναι και ευθύνη.

Το Σύνταγμά μας βασίζεται στην αξία της ανθρώπινης ζωής και την αξιοπρέπεια. Αυτό που παρακολουθούμε να συμβαίνει ευτελίζει και τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Η διαδικασία επικεντρώνεται κυρίως σε άλλα θέματα…».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…