Τέμπη: H απάντηση του Μητροπολίτη Λάρισας μετά τις δηλώσεις του για «σιωπή» (video)

«Απευθυνόταν προς όλους αυτούς οι οποίοι έκαναν σπέκουλα πάνω στην θλίψη των συγγενών και στην μνήμη των θυμάτων», αναφέρει ο Μητροπολίτης

6112900

O Mητροπολίτης Λάρισας χθες σε δηλώσεις που έκανε από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη όπου και τελέστηκε τρισάγιο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν είπε «Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο».

Σε μία τουλάχιστον άστοχη δήλωση καθώς για μια τόσο τραγική υπόθεση και δίχως να έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανέναν, δεν γίνεται να σιωπήσεις εκτός αν δεν θες να ανακαλύψεις τι πραγματικά έχει συμβεί αλλά και ποιος φταίει για αυτό.

Τέμπη: Οργή για τον Μητροπολίτη Λάρισας που έκραξε τους συγγενείς των θυμάτων – «Μην κάνετε θόρυβο» (video)

Σήμερα (27/02) ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος με συνέντευξή του στο Action24 αλλά και με ανακοίνωση που εξέδωσε, «τα μάζεψε», εξηγώντας ότι δεν εννοούσε ότι οι συγγενείς και οι επιζήσαντες δεν πρέπει να συνεχίσουν να επιζητούν τη δικαίωση.

Ο ιερέας εξήγησε ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι η διερεύνηση της υπόθεσης πρέπει να γίνει με ηρεμία και να μην μπερδεύεται περαιτέρω η κατάσταση σημειώνοντας μάλιστα πως «Ο πόνος δεν εκφράζεται με μικροπολιτική σπέκουλα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Λάρισας

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης για την θρασύτατη διαστροφή των λόγων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, αναγκαζόμαστε να προβούμε στην διάψευση των δημοσιευμάτων τα οποία παρουσιάζουν τον Μητροπολίτη να συνιστά στους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών να σιωπήσουν.

Η παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου να σιωπήσουν, απευθυνόταν προς όλους αυτούς οι οποίοι έκαναν σπέκουλα πάνω στην θλίψη των συγγενών και στην μνήμη των θυμάτων. Σε όλους αυτούς που απλά σπεύδουν να ταράξουν με ανεύθυνες δηλώσεις τον πόνο των συγγενών και της τοπικής μας κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση κάλεσε να σιωπήσουν όλους αυτούς που, χωρίς σεβασμό και προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την μνήμη των θυμάτων, πορεύονται με μόνο κριτήριο το δικό τους συμφέρον εκμεταλλευόμενοι το όλο γεγονός.

Όσοι ξέρουν ελληνικά και άκουσαν την πλήρη δήλωση, κατάλαβαν πολύ καλά τι ήθελε να πει ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος διαμαρτύρεται γιατί κάποια κανάλια αναμετέδωσαν τις δηλώσεις του περικεκομμένες.

Φυσικά και δικαιούνται να μιλήσουν οι συγγενείς των θυμάτων, είναι άλλωστε υποχρέωση τους στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων, που πλέον είναι και δικοί μας, καθώς από τον τόπο μας έφυγαν για τον ουρανό.

Ο Σεβασμιώτατος δεν θα πάψει πότε να προσεύχεται για τα θύματα της ανθρώπινης αμέλειας και αδιαφορίας, καθώς αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον του, αντιπαρερχόμενος τη μικροπρέπεια όσων, μέσα από τη διαστροφή των λόγων του, θεώρησαν ότι βρήκαν ευκαιρία να τον πλήξουν προσωπικά. Σε απάντηση τους μια μόνο λέξη: “Ντροπή!”.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Τα συγκλονιστικά σκίτσα που είπαν την αλήθεια για το έγκλημα με τους 57 νεκρούς (εικόνες)

Πολάκης: «Διαβάστε αυτό για τον Απόστολο Φουρνατζόπουλο και θα ανατριχιάσετε» – Πώς παρουσίασαν τον θάνατο του πρώην δημοσιογράφου

Τέμπη: Συγκλονίζει η Μαρία Καρυστιανού – «Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν…» (video)

Έκπληξη στο νέο think tank του ΣΥΡΙΖΑ με την Ιφιγένεια Μουμτζή – Ανιψιά του Σάκη Μουμτζή