Τέμπη: Ένα χρόνο μετά 780.000 ζητούν δικαίωση για τους 57 νεκρούς – Ανοιχτό ακόμα το ψήφισμα

Αύριο, Τετάρτη 28/02, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, χωρίς ακόμη να έχουν αποδοθεί ευθύνες

Τέμπη ψήφισμα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 ο χρόνος σταμάτησε στην κοιλάδα των Τεμπών όταν το επιβατικό τρένο Intercity 62 συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, ανάμεσα τους πολλοί νέοι άνθρωποι.

Αύριο Τετάρτη 28/02 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία, δίχως όμως να έχουν αποδοθεί ευθύνες σε όλους όσους ουσιαστικά με τις πράξεις τους οδήγησαν στο να γίνει αυτό το δυστύχημα.

Λάθη και παραλείψεις είχαν επισημανθεί επανειλημμένα δίχως όμως να δίνεται σημασία αλλά και μετά από ότι συνέβη φαίνεται πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια συγκάλυψης με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής να μην καλεί βασικούς μάρτυρες και τον πρόεδρο της να κάνει χιούμορ κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Ο υπουργός μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής να κάνει λόγο για «εμπόριο πένθους» και να επανεκλέγεται βουλευτής διατηρώντας την ασυλία του.

Οι συγγενείς των θυμάτων και οι επιζήσαντες όμως ζητούν δικαίωση για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, ενώ την προσπάθεια τους στηρίζουν και πάρα πολλοί ακόμη με το ψήφισμα που έχουν εκδώσει να ξεπερνά τις 780. 000 υπογραφές και να παραμένει ακόμα ανοιχτό.

Πως μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα

Πλέον κυκλοφορεί μακέτα η οποία μπορεί να εκτυπώνεται και να τοποθετείται σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε μέσω της σάρωσης του αναγραφόμενου QR CODE να μπορεί ο καθένας να οδηγείται κατευθείαν στο ψήφισμα.

Τέμπη 1

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία είχε καθηλώσει το Πανελλήνιο με την κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το δυστύχημα».

Δείτε εδώ το ψήφισμα

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο πεδίο που αφορά τις υπογραφές συμπληρώνετε ΜΟΝΟ τα στοιχεία που απαιτούνται αρχικά, όπως όνομα, επώνυμο και e-mail για την επιβεβαίωση και ΟΧΙ τηλεφωνικούς αριθμούς ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Συγκλονίζει η Μαρία Καρυστιανού – «Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν…» (video)

Γιώργος Νταλάρας σε δημοσιογράφους: «Θα χαίρονται οι δικοί σας με αυτό που κάνετε» (video)

Τέμπη: Σκληρή απάντηση του Κώστα Γενιδούνια στον Δ.Τσιόδρα-Η πλειοψηφία σας ήξερε τι θα έλεγα (video)

Τηλέμαχος Χυτήρης: Περιέγραψε πώς πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου – «Του έκλεισα τα μάτια» (video)

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

μπολτάουσερ

Μέγα σκάνδαλο στην Euroleague: Ο διαιτητής Μπολτάουζερ «πιάστηκε» να κλέβει-Είχε σφυρίξει στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι (video)

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, που είχε οριστεί…

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

thirasia 1

Λέκκας για κατολισθήση στην Σαντορίνη: «Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα, θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας»

Για την κατολίσθηση στη Θηρασιά μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ο οποίος έκανε λόγο για…

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…