«Τάπα» Γιάμαλη σε πρόκληση Οικονόμου για μαστογραφίες: «Όχι, κάνω τη ΓΥΝΑΙΚΑ» (video)

Χαμός στο studio του Kontra, λίγο πριν το τέλος της χθεσινής εκπομπής της Αναστασίας Γιάμαλη μετά την πρόκληση του Βασίλη Οικονόμου

Live Streaming Kontra Channel 2 0 48 screenshot

Σκούρα τα βρήκε ο πάντα προκλητικός βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Αναστασίας Γιάμαλη, Kontra24, όταν επιχείρησε να πλειοδοτήσει κατά την προσφιλή «γραμμή» του κόμματός του, στο θέμα των δωρεάν μαστογραφιών που είχε πετύχει η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, μαζί άλλες γυναίκες βουλεύτριες όλων των κομμάτων, με αίτημά τους προς τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

 

Ο Βασίλης Οικονόμου, με αλαζονικό ύφος δήλωσε ότι ήταν «έργο» της ΝΔ, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποσιωπώντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εγκαινίασε ένα πρόγραμμα που ήδη λειτουργούσε, ενώ η «συνεισφορά» της κυβέρνησής του ήταν απλώς να… αυξήσει το ηλικιακό όριο με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός προγράμματος οι γυναίκες 40-50 ετών.

Άμεση ήταν όμως, η αντίδραση της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη, η οποία αφού προειδοποίησε το βουλευτή της ΝΔ ότι θα εκτεθεί αν ανοίξει αυτό το θέμα, του είπε ότι είναι «ντροπή» του να πλειοδοτεί σε ένα θέμα που αφορά τον μισό πληθυσμό της χώρας και μάλιστα χρησιμοποιώντας με τέτοιο τρόπο το όνομα της Φώφης Γεννηματά.

Η στάση του Βασίλη Οικονόμου πάντως δεν άλλαξε, αφού ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους ρωτώντας τη δημοσιογράφο αν παριστάνει «την πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψηφιακές μαστογραφίες: O Μητσοτάκης «καπελώνει» (ξανά) απόφαση του 2017 με «όχημα» το όνομα της Γεννηματά

«Όχι, κάνω τη γυναίκα που μπορεί να νοσήσει. Και που είναι στην ηλικία που θα πρέπει αν θέλει να προστατευτεί, να ξεκινήσει (σ.σ.: τις μαστογραφίες). Ντροπή!», απάντησε η Αναστασία Γιάμαλη.

«Ντροπή σε σας που κάνετε την πολιτεύτρια. Κατά το βουλεύτρια που είπατε», ειρωνεύτηκε ο βουλευτής της ΝΔ για να λάβει μια ακόμη αφοπλιστική απάντηση της δημοσιογράφου:

«Ντροπή σε εσάς που δε σέβεστε το γεγονός ότι ως γυναίκα έχω λίγη περισσότερη εικόνα επί του ζητήματος».

Δείτε το απόσπασμα από το 1:59:46 του παρακάτω video και μετά:

«Καπέλωμα» με… «γραμμή»

Φυσικά, η πολιτική «γραμμή» καπελώματος της πρωτοβουλίας της Φώφης Γεννηματά δεν αποτελεί έμπνευση του Βασίλη Οικονόμου. Ήδη από το 2020, ο πρωθυπουργός προσωπικά είχε επιχειρήσει να παρουσιάσει στη βουλή το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που ίσχυε από το 2018 ως δικό του έργο.

Μάλιστα τότε, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά είχε επισημάνει το γεγονός με πολύ αιχμηρό τρόπο, απευθυνόμενη στον ίδιο. «Κοιτάξτε κύριε Πρωθυπουργέ, υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή κατανάλωση», είχε πει συγκεκριμένα.

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: «Έργο του Σύριζα οι δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες από το 2017»:

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, δεν είχε διστάσει το 2021 να εργαλειοποιήσει πολιτικά ακόμη και τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά δηλώνοντας ότι «η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη», αναφερόμενος στο πρόγραμμα των δωρεάν μαστογραφιών.

Έτσι λοιπόν δεν προξένησε καμία εντύπωση το γεγονός ότι το 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε και φιέστα για να «εγκαινιάσει» το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που ονομάστηκε τιμητικά «Φώφη Γεννηματά», αλλά το οποίο λειτουργούσε ήδη.

Μοναδική διαφορά ήταν η… αύξηση του χαμηλότερου ηλικιακού ορίου, αφού στο αρχικό πρόγραμμα του 2018 που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά από πρωτοβουλία της τότε προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, προβλεπόταν  δωρεάν διενέργεια προληπτικής μαστογραφίας «κάθε 2 χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40- 50 ετών και  κάθε χρόνο σε γυναίκες άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω  των 35 ετών εφ’ όσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου», ενώ στο πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το κατώτατο όριο των 40 ετών αυξάνεται στα 50, ενώ το πρόγραμμα αφορά μόνο γυναίκες 50-69 ετών.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…