Ψηφιακές μαστογραφίες: O Μητσοτάκης «καπελώνει» (ξανά) απόφαση του 2017 με «όχημα» το όνομα της Γεννηματά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήθεν εγκαινιάζει μια απόφαση που στην πραγματικότητα είχε ρυθμιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2017.

5619438

Για μία «συγκινησιακά φορτισμένη μέρα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, καθώς εγκαινιάζεται σήμερα το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού με το όνομα Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι η αείμνηστη πολιτικός έφυγε πρόωρα από τη ζωή αλλά αγωνίστηκε για την τεράστια σημασία αυτού του προγράμματος.

Βέβαια, τα εγκαίνια του προγράμματος μάλλον έχουν προεκλογικό χαρακτήρα αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι δωρεάν μαστογραφίες είχαν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, ύστερα από αίτημα βουλευτριών όλων των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, δεν είχε διστάσει το 2021 να εργαλειοποιήσει πολιτικά ακόμη και τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά ανακοινώνοντας «Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη», είχε πει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην απόφαση για τις ψηφιακές μαστογραφίες.

Είναι πασιφανές πως ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το όνομα της Φώφης Γεννηματά προκείμενου να αποκτήσει πολιτικά ερείσματα «ξεχνώντας» επιδεικτικά το περιστατικό στη βουλή το 2020 και έτσι – για άλλη μια φορά – δήθεν εγκαινιάζει μια απόφαση που στην πραγματικότητα είχε ρυθμιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2017.

«Ξεχνάει» επιδεικτικά το περιστατικό στη βουλή το 2020

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση εκμεταλλεύεται χυδαία την πολιτική συγκυρία για επικοινωνιακά παιχνίδια. 

Ο πρωθυπουργός είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και το 2020, όταν είχε τότε αναφερθεί στη ψηφιακή μαστογραφία σαν να επρόκειτο για ζήτημα που δήθεν τέθηκε για πρώτη φορά σε νομοθετικό πλαίσιο. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν, πως η απόφαση της ψηφιακής μαστογραφίας είχε ρυθμιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές του 2017.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας τότε, της Νέας Δημοκρατίας να «καπελώσει» την απόφαση που είχε ρυθμιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το γνωστό «ξεμπρόστιασμα» της εκλιπούσας προέδρου του ΚΙΝΑΛ η οποία είχε κάνει λόγο στον Μητσοτάκη για «επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

Ας θυμηθούμε λοιπόν την παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά το 2020 στη Βουλή, όταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ότι το ζήτημα έχει ρυθμιστεί από το 2017 αφήνοντας έκθετη τη Νέα Δημοκρατία.

«45 γυναίκες βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα το 2016 στείλαμε επιστολή στον τότε αρμόδιο υπουργό Υγείας και του ζητήσαμε για να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία γιατί είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Πράγματι προς τιμήν του ο κ .Ξανθός ανταποκρίθηκε και ρύθμισε το θέμα στις αρχές του 2017».

Μάλιστα απευθυνόμενη στον Κ.Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά είχε πει χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε κύριε Πρωθυπουργέ, υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή κατανάλωση».

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Έργο του Σύριζα οι δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες από το 2017!

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…